Mumford & Sons vervangt Stromae op Rock Werchter

Mumford & Sons
Nu Stromae zijn concert op Rock Werchter moet afzeggen wegens ziekte, heeft de organisatie van het festival zijn vervanger bekend gemaakt.

"Wat waren we blij met Stromae als donderdagheadliner", zo stellen ze bij de organisatie van Rock Werchter. "Het nieuws dat hij om gezondheidsredenen zijn Multitude tournee vroegtijdig moest stopzetten, raakte ons diep. We wensen Stromae veel beterschap en hopen hem in de toekomst opnieuw te kunnen verwelkomen in het Festivalpark. Een vervanger voor Stromae vinden, was een quasi onmogelijke taak. De uitdaging was groot, onze programmatoren gingen voluit om de best mogelijke vervanger vast te leggen. We zijn dan ook erg blij te kunnen aankondigen dat onze vrienden Mumford & Sons de uitnodiging om de openingsdag van het festival te headlinen hebben aanvaard", klinkt het.

Mumford & Sons zouden vanaf begin juli toeren in Europa. Ze reizen speciaal voor Rock Werchter enkele dagen eerder af. "We kijken er naar uit om de band terug te mogen verwelkomen in Werchter na hun betoverende set als headliner in 2019. ​Het concert op donderdag 29 juni wordt de eerste Europese show van Mumford & Sons in meer dan drie jaar. We zijn dankbaar en vooral ook erg verheugd dat ze de eerste festivaldag afsluiten", aldus nog de organisatie.

Lees meer over