Moeder verdwenen Maïte kon met haar sms'en maar weet nog altijd niet waar ze is: "Kom gewoon naar huis"

MAite

De moeder van Maïte Massart (17) uit Hoegaarden, die op zondag 31 juli spoorloos verdween toen ze onderweg was naar de instelling in Kortenberg waar ze verblijft, kon intussen enkele berichten met haar dochter uitwisselen maar weet nog altijd niet waar het meisje precies verblijft. “Kom gewoon naar huis, kom naar je mama.”

Mama Wil Den Ruyter (39) slaapt al een aantal nachten niet, sinds haar dochter op zondag verdween. Het meisje werd het laatst gezien rond 18 uur, ze zou de trein nemen richting Kortenberg maar kwam nooit aan in het ziekenhuis waar ze verbleef.

Intussen kon de mama wel een aantal sms-berichten met het meisje uitwisselen. Dat is goed nieuws want dat betekent dat ze nog in leven is. “We hebben nog altijd geen idee waar ze verblijft. Ik ben constant aan haar aan het denken en wacht op enige berichtjes van haar. Soms reageert ze, soms niet. Gisteren bijvoorbeeld kreeg ik wel een aantal berichten waarin ze schrijft dat ze veilig is, maar vandaag heb ik nog niets van haar gehoord.”

De moeder hoopt dat haar dochter alsnog naar huis zal komen. “Kom nu maar gewoon naar huis vertel ik haar telkens. Ik ga echt niet boos zijn, eerder opgelucht.”

Volgens Wil heeft Maïte vooral angst om terug te moeten naar de instelling in Kortenberg. “Ze is daar opgenomen voor een crisis-opname voor 3 weken. Door het overlijden van een familielid, geraakte ze helemaal van streek en op dit moment gaat het niet goed met haar. Ik wil ze vooral gewoon bij mij hebben.”

Maïte is 1.56 meter groot en heel mager gebouwd. Ze heeft blonde haren tot op haar schouders en draagt vaak baggy, grootvallende kledij.