Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden huldigt nieuw politiekantoor in Lubbeek in

PZ Lubbeek inhuldiging van het nieuw kantoor aan de Gellenberg

Het nieuwe politiecommissariaat van de politiezone Bierbeek-Boutersem-Holsbeek-Lubbeek werd onlangs ingehuldigd door minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). Dit gebeurde in aanwezigheid van provinciegouverneur Jan Spooren (N-VA), de pas aangestelde procureur des Konings van Leuven Hans Van Espen en het voltallige politiecollege.

Ook alle politieraadsleden, oud-burgemeesters en diverse partners van politie werden uitgenodigd. Samen met de personeelsleden van de zone waren er ongeveer tachtig genodigden aanwezig op het inhuldigingsmoment. 

Korpschef Walter Vranckx toonde zich tevreden.

"We namen het gebouw al in november 2021 in gebruik, maar een officiële inhuldiging moest wachten omwille van de coronamaatregelen. We zijn blij dat er nu toch een plechtig moment heeft plaatsgevonden, maar vooral ook dankbaar dat onze personeelsleden eindelijk kunnen werken in een gebouw dat voldoet aan de hedendaagse standaarden en dat bovendien duurzaam is. Dit bevordert zeker de sfeer op de werkvloer en onze bevolking kan op een kwalitatievere manier worden opgevangen en voortgeholpen." 

Het viel minister Verlinden op dat het gebouw bijzonder transparant is. Alle diensten, behalve de wijkdiensten die in drie gemeenten van de politiezone hun kantoor hebben, werken er samen. Precies dit samenwerken en de sterke investering in informatica om informatiegericht te werken, is de sleutel tot succes voor een politiezone, vonden ze bij de aanwezige politiediensten. 

PZ Lubbeek inhuldiging nieuw politiekantoor aan de Gellenberg

Lees meer over