Mats is eraan voor de moeite en ligt uit The Voice: “Hou hier vriendschappen voor het leven aan over”

Mats the voice
Voor de 24-jarige Mats Tuerlinckx uit Glabbeek zit het “The Voice”-avontuur erop. De sympathieke jongeman overleefde de tweede liveshow net niet, maar houdt toch een goed gevoel over aan zijn deelname: “Een heel toffe sfeer en ik heb tal van sympathieke mensen ontmoet”.

Mats met zijn gitaar gaat zingend door het leven, van in het derde jaar in het secundair onderwijs zijn ze onafscheidelijk. In Tienen doorliep hij de sporthumaniora en een heel stuk van zijn vrijetijd ging naar de Tiense KSA waar hij bij de leiding terecht kwam. Een scoutsleider die kan zingen en gitaar spelen, wie wil daar niet bij horen?

Via een circuit van straatmuzikanten kon hij verschillende optredens tijdens evenementen versieren. Blijkbaar vielen zijn performances in de smaak bij een van de aanwezigen die een youtube filmpje bezorgde aan het Voice Team. Maanden later volgde de uitnodiging voor een blind audition.

Lees verder onder de video.

Deze blok bevat inhoud waarvoor je marketing-cookies moet toestaan. Cookie-instellingen aanpassen

Moeilijk begin

“Bij de blind auditions heb ik het al meteen verknald”, lacht Mats nu, “De eerste noten die de jury hoorden, zaten er behoorlijk naast. Bij optredens, zelfs al is dat voor een groot publiek heb ik doorgaans weinig last van zenuwen, maar aan zo’n wedstrijd meedoen, is toch nog een ander verhaal. Het zag er even niet goed uit, maar ik heb mij snel herpakt. De jury draaide niet om voor mij maar gelukkig was er Laura Tesoro die mij oppikte. Van de Qmusic-luisteraars kreeg ik een wildcard voor de liveshows, Edison en Yvette kregen de twee laatste tickets.”

Al bij al maakte Mats nog een heel leuk parcours door in de wedstrijd. “Het was echt supertof om dit mee te maken, heel professioneel”, aldus Mats. “Het groepje waar ik deel van uitmaakte, klikte heel goed samen. Laura Tesoro is een toffe madam, de samenwerking met coach Wouter verliep uitstekend en met Edison denk ik een vriend voor het leven te hebben gemaakt. De optredens werden heel coronaveilig gehouden. Iedereen werd getest en er zijn geen positieve gevallen gesignaleerd.”

Zanger wordt boomhutbouwer

Voor de de toekomst heeft de artiest al plannen:  “Ik hoop van dit vak ooit mijn beroep te kunnen maken. Voor het einde van het jaar denk ik een nummer uit te brengen. Tijdens de zomer zijn er nog wel een paar dingen gepland maar dat is voor later.”

Intussen gaat hij aan de slag als … boomhutbouwer.

Je kan Mats volgen op Instagram via Mats.MP3.

Lees meer over