Man uit Rillaar geïnterneerd nadat hij eerder agenten te lijf ging met allerlei wapens

8 februari 2024 | 18u30 | Gepost door redactie
Rechtbank

P.G. uit Rillaar, die in 2021 het met de politie aan de stok kreeg en de agenten bedreigde met een mes, bijl, chemische vloeistof en molotovcocktails, wordt geïnterneerd. Zo oordeelde de rechter in Leuven. 

De agenten gingen in juni 2021 ter plaatse nadat P.G. een pak Rilatine had geslikt en een Xanax en hierdoor wellicht door het lint ging. De man zou ook agressief geweest zijn en dreigde met zelfmoord, zo luidde de oproep.

Hij zou al langer gekampt hebben met dergelijke aanvallen en toen de agenten aankwamen dreigde hij om hun dienstwagen in brand te steken. Daar bleef het niet bij want hij bleef dreigementen uiten aan het adres van de hulpdiensten en wandelde, met verschillende wapens in de hand, naar de politie om uiteindelijk wel telkens om te draaien. Uiteindelijk gaf hij zich over.  

Eerder had hij ook al iemand bedreigd en maakte hij molotovcocktails klaar waarmee hij Rillaar ging plat branden, zo weet HNB. Volgens de gerechtspsycholoog was de man geestesziek, hij werd dan ook geïnterneerd.

Lees meer over