Man hangt vijf jaar cel boven het hoofd na verkrachting van 12-jarige

14 juni 2024 | 10u22 | Gepost door redactie
Ondertussen zou de twintiger zich hebben herpakt.

Renzo F. (21) riskeert vijf jaar gevangenisstraf voor het verkrachten van een 12-jarig meisje dat eind 2022 weggelopen was uit het internaat en bij hem terechtkwam. 

In oktober 2022 liep het 12-jarige slachtoffer weg van het internaat. Ze kende Renzo F. nog via zijn ex. F. ging de tiener ophalen aan het station van Tienen en liet haar bij zijn thuis cannabis roken. Hiervan werd ze zo licht in het hoofd dat ze zich niet meer kon herinneren of ze toestemming had gegeven voor seks. Hij ontmaagdde de tiener en verstopte haar voor de politie, die zelfs bij hem kwam aankloppen. Door het zijraam hielp hij haar ontsnappen. Op 14 oktober  werd de man gearresteerd.

Gewapende overval

Een jaar geleden werd F. veroordeeld door de rechtbank van Hasselt tot drie jaar voorwaardelijk voor een gewapende overval op een Aldi-filiaal in Zonhoven. Hij stapte op 11 april 2023 de Aldi binnen met een machete en bedreigde hiermee het personeel. Zijn buit was 1.195. Maar daarnaast werden al vijftien processen-verbaal opgesteld door bijvoorbeeld op school op te dagen met een alarmpistool en het gooien van een molotovcocktail naar een woning.  Zijn ouders verbroken het contact met de jongeman vanwege zijn crimineel gedrag. 

Rechtbank 

In de wachtkamer van de jeugdrechter biechtte het slachtoffer op dat ze seks hadden gehad. Hierdoor moest F. zich niet alleen verantwoorden voor verkrachting van een minderjarige maar ook  werd hem verweten het meisje gevangen te hebben genomen. 

Het Openbaar Ministerie vond dat hij de kwetsbare toestand van het meisje had misbruikt en vorderde vijf jaar cel met probatie-uitstel, naast de andere twee probatie-maatregelen die de twintiger reeds had. Ondertussen zou de twintiger zich hebben herpakt en werkt hij in de keuken van een restaurant. Ook is er toenadering tussen hem en zijn ouders. Zijn advocaat vroeg opslorping met de vorige feiten, omdat zijn cliënt toen door een moeilijke periode ging. 

Het vonnis volgt op 18 juli 2024. 

Lees meer over