Man (27) overleden bij zwaar ongeval op E314 in Leuven

9 mei 2024 | 08u52 | Gepost door redactie
Dodelijk ongeval

Op de E314 Leuven-Lummen in Leuven is deze donderdagochtend rond 7.45 uur een 27-jarige man uit Leuven, Y.Z., omgekomen bij een ongeval. Hierdoor was het verkeer er tijdens meerdere uren enorm moeilijk.

Het verkeersongeval vond plaats in de buurt van de afrit naar de Koning Boudewijnlaan. De chauffeur, een 27-jarige man uit Leuven, verloor de controle over het stuur en kwam tegen de vangrail terecht. Daarna werd de twintiger naar de rechterkant gekatapulteerd. Hij was op slag dood. Het parket van Leuven stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse om de omstandigheden van het ongeval te bestuderen. Alle verkeer op de E314 verloopt momenteel over één rijstrook.

"Er was geen andere wagen betrokken in het ongeval. De verkeersdeskundige kwam tot de conclusie dat er geen overdreven snelheid in het spel was. De chauffeur werd door de zware impact met de vangrail weggekatapulteerd naar de andere kant. De exacte oorzaak van het ongeval is voorlopig nog onbekend, het onderzoek loopt", aldus de woordvoerster van het Leuvense parket, Sarah Callewaert. 

Lees meer over