Lokale besturen besparen zo'n 4,5 miljoen euro op ICT dankzij Vera

vera
In 2020 kochten Vlaams-Brabantse lokale besturen via diverse raamovereenkomsten van VERA hard- en software aan waarmee ze samen 4.443.981,9 euro bespaarden. Dat is 228.209,67 euro meer dan in 2019.

“2020 was een jaar om nooit te vergeten. Een jaar dat heel wat van ons vroeg, maar ons ook heel wat te bieden had. Zo gaf het de digitalisering een fikse duw in de rug.  Maar er werd plots ook heel wat flexibiliteit verwacht. Met z’n allen thuiswerken? Dat was voor veel besturen een grote stap. Niet alleen door technische beperkingen, maar ook door praktische zaken, zoals een tekort aan laptops bijvoorbeeld. En ook de werking van de besturen moest herbekeken worden”, zegt Véronique Janssens, directeur van VERA

De digitale transformatie kwam in stroomversnelling en daar moesten de lokale besturen snel op voorbereid raken, een situatie waar VERA hen bij kon helpen.

“We zijn trots op de grote wendbaarheid van de dienstverlening en de organisatie en de enorme inzet en betrokkenheid van de mensen van VERA om de besturen maximaal te ondersteunen. We hopen dat de versnelling van de digitalisering niet stopt en de besturen samen met VERA volop blijven investeren in deze transformatie”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor informatica.

Door onder meer in te zetten op research, overlegmomenten, infosessies en zoektochten naar leveranciers ontzorgde VERA de besturen bijkomende van ongeveer 426 man- en vrouwdagen.

VERA is het Vlaams-Brabantse steunpunt voor e-government. Ze begeleidt overheden, zoals gemeenten, OCMW’s, politie- en hulpverleningszones, bij de invoering van e-government.

Lees meer over