Laatste kans! Win een luxueus kijkboek over WOII

Boek WOII
Hebben jij of een van je geliefden ook een bijzondere interesse in de Tweede Wereldoorlog? Dan kunnen wij je plezier doen met een gratis exemplaar van ‘De Tweede Wereldoorlog in 464 unieke foto’s’, een luxueus kijkboek over een van de zwaarste periodes in onze geschiedenis.

Dit boek is geen historisch naslagwerk of de zoveelste saaie herschrijving van de bekende geschiedenis van WOII. Nee, het is een luxueus boek met hardcover en 464 foto’s, gebundeld in honderden meeslepende pagina’s die lezers naar de keel grijpen. Het gaat over mensen die niet alleen de camera maar ook de dood in de ogen kijken. Een verzameling foto’s waarvan een deel nooit eerder in een boek werd getoond, met bekende maar ook vergeten veldslagen. Van het leed op en achter het front.

Alexander Bosschem, die als 7-jarig kind zelf de bevrijding van zijn dorp Assenede meemaakte, bleef nadien 25 jaar lang op een gepassioneerde manier foto’s over de Tweede Wereldoorlog verzamelen. Zijn levenswerk werd nu geordend in dit prachtige fotoboek met bij elke foto beknopt de bijpassende historische context. Met maar één doel: “Op we het nooit zouden vergeten”.

‘De Tweede Wereldoorlog in 464 unieke foto’s’ kost 32 euro in de boekhandels, maar dankzij Leuven Actueel kan je er eentje gratis en voor niks op de kop tikken. De enige voorwaarde is dat je de app van Leuven Actueel downloadt. De eerste tien personen die de app downloadden en een mailtje sturen naar redactie@leuvenactueel.be, krijgen een exemplaar opgestuurd.

Lees meer over