Kwart Vlamingen fantaseert weleens over collega

Collega
Maar liefst 27 procent van alle Vlamingen heeft weleens erotisch gedroomd over een collega of leidinggevende(n). Dit blijkt uit onderzoek van Deals.be onder 1.005 Vlamingen werkzaam in loondienst. Ondanks dat één op de zes ondervraagden weleens met een collega het bed heeft gedeeld, zou meer dan de helft van hen nooit een relatie met een ambtgenoot aangaan.

Uit het onderzoek blijkt dat mannen (36 procent) veel vaker spannend dromen over collega’s dan hun vrouwelijke tegenhangers (zeventien procent). Mannen tot 30 jaar spannen met 41 procent de kroon. “De gemiddelde Vlaming brengt een groot gedeelte van mijn zijn leven werkend door”, zegt Vince Franke van Deals.be. “De kans dat je onder werktijd de liefde van je leven ontmoet, is daardoor veel groter dan de meeste mensen beseffen. Zolang het werk er niet onder te lijden heeft, is een office romance wat mij betreft geen issue.”

Sexy collega’s

Volgens een aanzienlijk gedeelte van ondervraagden horen naast intercollegiale relaties ook pikante kledingkeuzes niet thuis op de werkvloer. Maar liefst 1 op de 3 Vlamingen zegt sexy-geklede collega’s zelfs minder snel serieus te nemen. Opvallend genoeg zijn vrouwen (40 procent) hierin veel stelliger dan mannen (24 procent). Met 46 procent hebben vooral jonge Vlaamse vrouwen hun bedenkingen bij schaars geklede collega’s. Franke: “In de basis ben ik een voorstander van vrije kledingkeuze op de werkvloer. Soms komt het echter voor dat je iemand tegen zich- of haarzelf in bescherming moet nemen. Wanneer een bepaalde kledingstijl ten koste gaat van de geloofwaardigheid en professionaliteit van een medeweker, vind ik dat je als werkgever verplicht bent om hem of haar een spiegel voor te houden. Toegegeven, het is niet altijd leuk om te doen, maar vaak is de persoon in kwestie uiteindelijk dankbaar voor het gesprek.”

Spannende gesprekken

Ook seksueel getinte conversaties zijn voor veel respondenten een verboden gebied. Uit het onderzoek blijkt dat maar liefst 62 procent van alle werkende Vlamingen de werkvloer geen geschikte plek vindt om het over intimiteit te hebben. Onder vrouwen bedraagt dit percentage 68 procent, mannen hebben er minder moeite mee (57 procent). Ondanks dat 2 op de 3 Vlamingen het onder werktijd liever niet over seks heeft, zegt 22 procent van de ondervraagden op werk vrijuit over de bloemetjes en de bijtjes te converseren. Franke: “Ik vind het persoonlijk niet erg wanneer collega’s vrijuit over seks praten, zolang je maar beseft dat er ook mensen zijn die niet zitten te wachten op een uitgebreid relaas van je seksuele escapades. Een schunnig grapje op zijn tijd is prima, maar vergeet niet dat de meeste collega’s naar de werkvloer komen om ook daadwerkelijk te werken.”

Fantaseren over collega's
Fantaseren over collega's provinciale cijfers

Lees meer over