Komt LDD in 2024 weer naar de kiezer? "Klaar om de strijd aan te gaan"

Dedecker en Reekmans

Lijst Dedecker trekt zo goed als zeker weer naar kiezer in 2024, zo laat Glabbeeks burgemeester en nationaal LDD-ondervoorzitter blijken dat de kans inderdaad zeer reëel is.

Burgemeester van Glabbeek Peter Reekmans (Dorpspartij) wil het niet met zoveel woorden gezegd hebben, maar de kans is meer dan reëel dat LDD, waar Reekmans lid van is, in 2024 weer naar de kiezer trekt. Reekmans is als nationaal ondervoorzitter trouwens de nummer 2 van de partij na partijvoorzitter Jean-Marie Dedecker. Eerder waren er al geruchten, die niet bevestigd werden, maar de reactie van Reekmans doet vermoeden dat de kans groot is.

Reekmans stelt bovendien dat hij klaar staat om de lijst in Vlaams-Brabant te trekken als LDD opnieuw een doorstart maakt. LDD of Lijst DeDecker werd destijds getrokken door gewezen judokampioen Jean-Marie Dedecker.

Recent gingen er al geruchten dat hij in 2024 opnieuw met een lijst naar de kiezer zou trekken en dat zou zowaar weleens kunnen kloppen, ook al wil Reekmans het niet met zoveel woorden zeggen. “Laat ons zeggen dat ik als ondervoorzitter klaar ben om de strijd weer aan te gaan.”

Kortom, de kans is zeer groot dat we de burgemeester en De Decker weer op affiches zien staan in 2024.