Inzamelactie van verzorgingsproducten voor dak- en thuislozen

Zeep
BAF organiseert al enkele jaren in regio Leuven een solidaire actie, met als doel verzorgingsproducten in te zamelen voor de dak- en thuisloze mensen die in de Winteropvang van CAW Oost-Brabant komen overnachten. Na het succes van vorige jaren breidt BAF dit jaar deze actie uit naar de gemeenten Vilvoorde, Machelen, Steenokkerzeel, Zemst, Kampenhout, Meise en Grimbergen. In de regio Groot Leuven startte de actie reeds in oktober en eindigt deze eind december 2020.

Winteropvang dak- en thuisloze mensen 

Door de actie dit jaar uit te breiden, wordt de volledige winteropvang van Vlaams-Brabant afgedekt. Deze winteropvang is een jaarlijks initiatief waar dak- en thuisloze mensen de nacht doorbrengen tijdens de koudste wintermaanden. Ze krijgen er praktische steun, een bed, een warme maaltijd en kunnen beroep doen op psychosociale en medische hulp. 

Het vinden van een veilige slaapplaats en een maaltijd is meestal de eerste prioriteit in het dagdagelijkse bestaan van dak- en thuislozen. En dat gaat vaak ten koste van eigen gezondheid en zorg.

Samen zorgen voor meer welzijn

Via deze actie vragen de deelnemende apotheken mensen om verzorgingsproducten te doneren voor deze maatschappelijk kwetsbare doelgroep. Ze kunnen die deponeren in een verzamelbox in hun plaatselijke apotheek. Al die producten worden dan in hygiënepakketten ter beschikking gesteld aan de dak- en thuisloze bezoekers van de winteropvang.

De actie wil mensen aanspreken om mee te zorgen voor hun medemens en zo bij te dragen aan een menswaardig leven voor iedereen.

Wie aan deze laagdrempelige actie wil deelnemen is van harte welkom bij zijn of haar apotheek. Alle informatie en de deelnemende apotheken zijn terug te vinden op de website www.inzamelactie.be.

Lees meer over