Internering bevolen van Walter 'Pico' Michiels na tien jaar vol fratsen

22 mei 2023 | 13u43 | Gepost door redactie
Pico

Door Walter ‘Pico’ Michiels, voormalig acteur van F.C. De Kampioenen, moesten de gerechtelijke instanties het voorbije decennium met enige mate van overdrijving overuren draaien. Nu lijkt zijn rijk ten einde, het hof van beroep in Brussel heeft zijn internering bevolen. Ze zien hem allesbehalve positief evolueren.

Eerder werd zijn internering een jaar geleden al bevolen op de Leuvense strafrechtbank in Leuven, zo wisten ze bij HLN. In mei 2021 zat hij bijvoorbeeld 'thuis' in het bos in Kessel-Lo scoutsjongeren achterna met een hakbijl. Hetzelfde jaar werd hij dronken en met een zakmes in bezit in het Leuvense stadspark opgepakt. Daarna volgden nog vuurtje stook in zijn chalet waardoor een stuk bos afbrandde. Daarna ging hij nog wandelen in Tienen met een hond, het beestje viel prompt een vrouw aan. 

Michiels maakte begin juni vorig jaar nog in dronken toestand ruzie in een frituur op het Becker Remyplein in Kessel-Lo, zelfs in die mate dat hij werd opgepakt. Hoe en waarom het tumult ontstond daar viel naar te raden. Wat wel vaststaat is dat de Leuvense politie met twee patrouilles ter plaatse kwam om hem te kalmeren. De week voordien sprak de Leuvense strafrechter zijn internering uit na een nieuwe reeks fratsen. Hij had wel nog tijd tot begin juli om beroep hiertegen aan te tekenen, wat toen ook gebeurde. 

Volgens de Leuvense rechter was Michiels 'een gevaar voor de psychische en fysische integriteit van derden was', zijn internering werd bevolen. Hij kon in extremis dus nog beroep aantekenen, maar nu is het welletjes geweest. Maar op het laatste nippertje tekende Michiels beroep aan tegen die beslissing. In de cel werd eerder vastgesteld door een gerechtsdeskundige dat hij aan het syndroom van Korsakov leed. 

Of 'Pico' ooit nog kan terugkeren in de huidige maatschappij, daarvoor moet hij bij zichzelf te rade gaan. Onder toezicht van justitie moet hij zich residentieel laten begeleiden, daarna eventueel naar een forensisch psychiatrisch verzorgingstehuis. Of Michiels al werd opgenomen is nog niet geweten.

Pico

Lees meer over