Het waren drukke dagen voor Animal Rescue Service vzw: "Tamme rat gedumpt en vos uit klem bevrijd"

Vos

Het waren drukke dagen voor de vrijwilligers van Annimal Rescue Service vzw. In Budingen werden ze opgetrommeld omdat iemand er een tamme rat had gedumpt in een kooi en in Rotselaar moesten ze een vos helpen die in een klem zat.

Enkele ongeruste inwoners in de Zoutleeuwse deelgemeente Budingen hadden in een doodlopende veldstraat een kooi gevonden die over een gracht was gegooid. In de kooi zat een tamme rat De vrijwilligers maakten foto’s en speelden hun informatie door aan de politie. De rat vond intussen een nieuwe thuis met soortgenoten.

Vrijdagnamiddag trokken de vrijwilligers naar Rotselaar waar een vos in een klem werd gevonden. HEt dier werd eerder al opgemerkt in een tuin maar kon toen ontsnappen.

De vos kon snel bevrijd worden van de klem en alleen zijn tenen zaten vast.

“Daarbij was het nog een geluk dat de klem enorm stomp was en dus enkel schaafwonden had aangebracht. Na overleg met het Agentschap Natuur en Bos werd de klem overhandigd aan de politie van PZ BRT en mocht de vos weer de vrijheid in”, luidt het op de Facebookpagina van de vrijwilligers.

Rat
Ook een tamme rat werd opgehaald