Heraanleg Leuvensesteenweg start op 14 april

13 April 2020 | 12u15 | Gepost door redactie
Heraanleg Leuvensesteenweg start op 14 april
Het Agentschap Wegen en Verkeer start op dinsdag 14 april met werken op de Leuvensesteenweg (N2) in Tielt-Winge, tussen het Gouden Kruispunt (N223) en de gemeentegrens met Lubbeek. Over een afstand van 1,3 kilometer krijgt de gewestweg een onderhoudsbeurt en passen ze de markeringen aan. De werken duren ongeveer 2 weken. Tijdens de werken wordt het verkeer dat richting Leuven rijdt omgeleid.
Het bericht Heraanleg Leuvensesteenweg start op 14 april verscheen eerst op Leuven Actueel.

De aanpassingen moeten zorgen voor meer verkeersveiligheid en een vlottere doorstroming op de Leuvensesteenweg in Tielt-Winge. Tussen het Gouden Kruispunt en de grens met Lubbeek wordt het aantal rijstroken verminderd van drie naar twee. Zo is er ruimte om de fietspaden te verbreden. Er wordt ook een busbaan aangelegd, om het busverkeer vanuit Leuven vlotter te laten verlopen. Over de volledige afstand van 1,3 kilometer gebeuren bovendien fijnfreeswerken. Zo maken we de betonplaten opnieuw egaal voor meer rijcomfort.

Gefaseerde aanpak per weghelft
De werken gebeuren in verschillende fases. Zo moet de weg nooit volledig worden afgesloten. In een eerste fase werken we aan de kant waar het verkeer richting Tielt-Winge rijdt. Daar fijnfrezen we de betonplaten, brengen we nieuwe voegvullingen aan en passen we de markeringen aan. In een tweede fase doen we hetzelfde op de middelste rijstrook. Ten slotte pakken we ook de kant aan waar het verkeer richting Leuven rijdt.

Verkeer richting Leuven omgeleid
De werken duren volgens de huidige planning ongeveer twee weken. Tijdens de werken is de Leuvensesteenweg, tussen het Gouden Kruispunt en de gemeentegrens met Lubbeek, afgesloten voor het verkeer richting Leuven. Autoverkeer richting Leuven wordt omgeleid via de Aarschotsesteenweg naar de Kasteeldreef/Broekem/Dries/Schubbeek waar het opnieuw de Leuvensesteenweg kan oprijden. Autoverkeer richting Tielt-Winge kan altijd langs de werfzone rijden. Voor fietsers is er altijd doorgang in beide richtingen.

Het bericht Heraanleg Leuvensesteenweg start op 14 april verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over