Half jaar cel uitgesproken voor man die Leuvense rechtbank dreigde op te blazen

Illustratiebeeld.

Een man uit Scherpenheuvel-Zichem werd bij verstek tot zes maanden cel veroordeeld. Rachid B. dreigde ermee om begin januari 2023 de Leuvense rechtbank 'te bombarderen' tenzij hij zijn paspoort kreeg. Daar bleef het trouwens niet bij, twee weken later bedreigde hij de uitbaatster van een Delhaize, omdat die hem nog geld zou moeten. Toen de politie hem kort na de feiten aantrof in een café in de buurt, verklaarde B. dat hij ook tot de politie behoorde.

Zowel het crisiscentrum als de politie van de politiezone Demerdal-DSZ kregen een belletje van de klaarblijkelijk verwarde man, zo wisten ze bij HNB. Het was een lange uitleg. Enkele dagen later kwam Rachid B. heviger voor de dag. “Ik wil mijn paspoort of ik ga het justitiepaleis van Leuven bombarderen. Ik zweer dat ik jullie bombardeer”, klonk het toen.

B. schoot midden januari 2023 nog eens in actie in Scherpenheuvel-Zichem. Hij wandelde de plaatselijke Delhaize binnen en begon onmiddellijk te roepen en te tieren. De uitbaatster zou hem nog 500 euro schuldig zijn. “Ik ga u kapotschieten”, riep hij. Toen de politie hem aantrof op café, verklaarde B. dat hij 'ook politie was'. Dat kon hij niet met een document staven.

Rachid B. bleef afwezig op zowel zijn zitting en zijn vonnis en kreeg buiten 6 maanden cel ook 800 euro boete.

Lees meer over