Graffiti artiest schittert weer in het Hageland maar heeft ook plannen in Leuven

Treepack

Het kunstenaarscollectief Treepack uit Leuven pakt weer uit met een nieuw kunstwerk in het Hageland. Junes Bazouz (34) maakte alweer een unieke muurschildering in Tienen. Deze keer werd de betonnen muur aan de Bergévest aangepakt waar hij voor de nodige verfraaiing zorgde. Op dinsdag 29 november legde hij er de laatste hand aan. Ook in het Leuvense is hij aan de slag. 

Deze blok bevat inhoud waarvoor je marketing-cookies moet toestaan. Cookie-instellingen aanpassen

Video: Rik Poulmans

“Ondanks het feit dat steden en gemeenten wat angst hebben om te investeren in onze kunst, ook zij moeten besparen, kregen we deze kans. Het geeft mensen een warm gevoel en het draagt bij tot een betere wereld", zegt de artiest. 

Hij  maakte er een muurschildering waar je vrolijk van wordt en deed dit in naam van de buurtbewoners. “Die konden voorstellen doen en konden uiteindelijk kiezen uit twee projecten, ze kozen voor hetgeen nu gerealiseerd werd. We mochten ook 2 stroomcabines voorzien van decoratie, eentje in Wijgmaal, een ander langs de Baron Descampslaan.”

Ook op de campus in Leuven is hij net begonnen aan een torenhoog kunstwerk. "Het gaat om 300 vierkante meter."

Eerder schilderde hij al een suikerspin in Tienen, ook in Overijse deed hij recent zijn ding, en de artiest is nog lang niet aan zijn einde. “We gaan nu een watertoren beschilderen of een grote silo, hoe groter hoe liever. Een tunnel tussen Hoeilaart en Overijse mochten we ook aanpakken. Er was geen budget voor het geheel maar we mochten er  er wel een aantal creatieve interventies uitvoeren en er een aantal karikaturen aanbrengen.”

Muurschildering
Muurschildering
Muurschildering
Graffiti
Het resultaat in Overijse/Hoegaarden