Geen treinverkeer tijdens weekends in oktober tussen Leuven en Landen

Infrabel voert werken uit aan de sporen (foto Infrabel)

Tijdens de weekends van 7 tot en met 17 oktober rijden er geen treinen tussen Landen en Leuven. In het weekend van 21-24 oktober rijden er geen treinen tussen Landen en Borgworm. Er worden wel vervangbussen ingelegd.

Infrabel vernieuwt de installatie naar een moderne digitaal gestuurde seininrichting tussen Leuven en Borgworm. Dit is een mobiele werf. Er wordt dus niet elke dag op dezelfde plaats gewerkt. De werken schuiven op naargelang de vooruitgang van het werk.

Het hele project zal ongeveer 3 jaar in beslag nemen. De werken vinden voornamelijk overdag plaats, maar soms wordt er ook in het weekend of 's nachts gewerkt. Tijdens de weeknachten van 3 tot 30 oktober 2022 wordt gewerkt van 23.30 uur tot 4.30 uur. Tijdens de weekends van 7 tot 10 oktober en van 14 tot 17 oktober 2022 wordt gewerkt in de zone Leuven-Landen, van vrijdagavond tot maandagochtend. En in het weekend van 21 tot 24 oktober in de zone Landen- Borgworm.

Omwille van het gebruik van machines en spoorkranen kunnen deze werken geluidshinder met zich meebrengen. Tijdens de werkweekends zal het treinverkeer onderbroken zijn. Meer info omtrent de aangepaste dienstregeling kan u terugvinden op www.nmbs.be of de app van de NMBS.

Het is jammer genoeg altijd mogelijk dat Infrabel de werkplanning moeten herzien, bijvoorbeeld als gevolg van slecht weer. Daarom is de timing steeds indicatief en is het altijd mogelijk dat die nog wijzigt.

Lees meer over