Gedrogeerde chauffeur rijdt rond met onverzekerde wagen

Kerkomsesteenweg op de grens van Boutersem met Lubbeek

Op de grens van Boutersem met Lubbeek werd zaterdagmiddag de wagen van een chauffeur onder invloed van drugs in beslag genomen. De politie merkte de man op toen hij op een stoep geparkeerd stond.

Een patrouille van de politiezone Lubbeek was onderweg op de Kerkomsesteenweg (N234) in Boutersem en zag de 29-jarige man uit Luik die met zijn Volkswagen Golf op het trottoir geparkeerd stond. De man kreeg de politie in het ootje en reed verder. Daarna negeerde hij nog twee verkeersborden omtrent de voorrangsregels en de voorrang van rechts. De politie zette hem hiervoor langs de kant. Dat waren ze eigenlijk al snel van plan gezien ze een zerotolerantie hanteren omtrent parkeren op de stoep.

Bij controle bleek de man geen enkel papier bij zich te hebben qua boorddocumenten. Zijn wagen bleek niet eens verzekerd en werd dus in beslag genomen. Hij legde ook een positieve drugstest af, waardoor hij nog eens zijn rijbewijs moest afgeven voor 15 dagen. Hij zal het voor de Leuvense politierechter mogen komen uitleggen.

Lees meer over