Even groot alarm in Boutersem nadat gasleiding geraakt werd in de buurt van school

Foto: Google Maps

In de Kerkomsesteenweg in Boutersem was er op dinsdag 29 november even paniek toen er in de buurt van de gemeentelijke basisschool een gasleiding werd geraakt tijdens werken. Even werd de alarmfase afgekondigd, temeer omdat er in de buurt ook de Gemeentelijke Basisschool gevestigd is.

Door het ongeval ontsnapte er gas en dat alarmeerde de hulpdiensten des te meer, vooral omdat er in de buurt ook een school gevestigd is.

“Het incident gebeurde om 15 uur", aldus eerste schepen Tinne Alaerts (cd&v). “Ik stond toevallig aan de Gemeentelijke Basisschool toen men de gasleiding raakte. Gelukkig was zowel Fluvius als de brandweer snel ter plaatse om het lek te dichten. Er was vooral een grote gasgeur waar te nemen, maar verder was er geen paniek."

Ook de burgemeester, Chris Vervliet (cd&v), kreeg een melding van het probleem. “Dan moet je klaar zijn voor het ontplooien van het rampenplan. Nabij de sporthal, die dichtbij de basisschool ligt, was er een gasleiding geraakt maar Fluvius was snel ter plaatse. Veiligheidshalve werd de brandweer erbij geroepen, uiteindelijk was hun hulp niet nodig en was de situatie na 20 minuten onder controle."

Lees meer over