Leuvenaar Emmanuel Diaz (43) vermoord teruggevonden op zijn flat

Emmanuel
Kerstavond verliep in Leuvense deelgemeente Kessel-Lo in mineur, die avond werd er namelijk een veertiger in zijn flat in de Edelzangerslaan dood aangetroffen. Een vriendin van het slachtoffer vond hem terug.

De Leuvense politie kreeg op zondag 24 december een akelige oproep van een vrouw. Ze had zonet een vriend dood teruggevonden in zijn flat aan de Edelzangerslaan in Kessel-Lo. “Hij werd met geweld om het leven gebracht", klonk het bij het Leuvense parket, via woordvoerder Sarah Callewaert. Het slachtoffer is de 43-jarige Emmanuel Diaz, geboren in de Dominicaanse Republiek. Hij werkte al meer dan zeven jaar als verpleger bij Ferm Thuiszorg in Wijgmaal en was een goedlachse, sportieve man die veel vrienden had. Zij noemen zijn overlijden "onbegrijpelijk". Ook bij Ferm Thuiszorg zijn ze enorm aangeslagen. 

De politie ging om iets voor 16 uur ter plaatse, ze konden niets meer doen behalve het overlijden vaststellen. Gezien de verdachte omstandigheden van deze dood kwam de federale gerechtelijke politie ter plaatse voor sporenonderzoek en werden ook het labo en de wetsdokter aangesteld door het parket.

“Er werd voorts nog een onderzoeksrechter wegens moord aangesteld", vulde Callewaert aan. "Uit het onderzoek kwam naar voor dat de man met geweld om het leven werd gebracht”, meldt het parket van Leuven. “De onderzoeksrechter en het parket waren eveneens ter plaatse. Op 27 december zal een autopsie op het slachtoffer gebeuren. Op dit ogenblik is de dader nog onbekend. Het onderzoek wordt verdergezet door de federale gerechtelijke politie onder leiding van de onderzoeksrechter.”

Lees meer over