Een scheurkalender die je welzijn beter maakt en wij geven er 2 weg

Kalender
Actunited, een samenwerkingsplatform van Ann Beckers uit Tienen en Hilde Coremans uit Holsbeek, komt met de vrij unieke scheurkalender ‘Een jaar op reis ‘ die je moet helpen bij je persoonlijke ontwikkeling en wellbeing in 2022. Wij mogen twee exemplaren verloten onder onze lezers. 

Het idee ontstond tijdens de lockdown. “Alle workshops vielen toen stil en dit online organiseren leek ons onmogelijk. Vandaar dat we een andere uitdaging zochten. Dit is een innovatieve manier om, gemiddeld op 2 tot 5 minuutjes per dag, een leerrijk pad te volgen naar groei, transformatie, betekenis en een duurzame wereld”, gaat Beckers van start. “Gedurende 365 dagen nemen bijna 40 zorgvuldig uitgekozen experts je mee op een inspirerende reis. Ze delen hun inzichten en content via een QR-code op de scheurkalender die op die manier multimediaal en interactief is.”

Wekelijks ander thema

Elke week komt één bepaald thema aan bod dat dan behandeld wordt door één van die experten. “De volgorde van de thema’s is niet lukraak gekozen. Om tot actie over te gaan moet je eerst reflecteren om zo tot inzichten te komen die je dan uiteindelijk kan omzetten in het ondernemen van actie. In die volgorde komen de thema’s dan ook aan bod. De eerste expert die aan bod komt is Steven Laureys, een bekende neuroloog die ook veel met mediteren bezig is, hij is dan ook de geknipte persoon om het over reflectie te hebben. Het jaar afsluiten doen we met VUB-rector Caroline Pauwels.”

Elke week is ook telkens opgevat volgens één en hetzelfde stramien. “Op maandag kaderen we het thema, dinsdag staat er een oefening op het programma, woensdag is de ontmoetingsdag met de expert van de week die zijn of haar verhaal, les of tips zal meegeeft via een QR-code.  Je krijgt dan een filmpje te zien, of je hoort een podcast of je kan er een verhaal lezen. Op donderdag brengen we een quote die met thema verband houdt, vrijdag een inspirerende foto en het weekend kan je gebruiken om je belangrijkste ideeën in enkele woorden of tekens te noteren. Het doel is voor eenieder anders, maar zal voor iedereen wel altijd een stap vooruit zijn naar een zinvolle plaats in deze veranderende wereld.” 

Lees verder onder de foto. 

Kalender
Een scheurkalender die je welzijn wil verbeteren, wij mogen er 2 weggeven.

Gratis voor twee van onze lezers

 De kalender kan je bestellen via de website en kost 30 euro waarvan 5 euro verzendkosten, vanaf 4 kalenders hoef je die extra kost niet te betalen.

Voor 2 van onze lezers wordt het nog goedkoper want wij mogen er 2 weggeven. Download onze app en installeer die op je smartphone. Stuur ons vervolgens een foto van de app. op jouw mobieltje of een screenprint en een onschuldige kinderhand trekt de winnaars uit alle inzendingen. Mailen mag je doen naar dirk.desmet@icloud.com en dit voor vrijdagavond 26 november om 18 uur. Vermeld in je onderwerplijn zeker wedstrijd kalender, wanneer je dit niet doet, dreigt je mail verloren te gaan.

Bedrijven die de kalender bestellen kunnen hun voordeel doen want de scheurkalender komt als welzijnsinterventie in aanmerking voor de zogenaamde werkbaarheidscheques. Die geven recht op  60% subsidie ( tot 10.000 euro) voor kleine én grote ondernemingen met exploitatiezetel in het Vlaamse Gewest.

Lees meer over