Een jaar cel en anderhalf jaar rijverbod voor gedrogeerde chauffeur die René doodreed op weg van de bakker

6 maart 2024 | 17u13 | Gepost door redactie
Bij het dodelijke verkeersongeval op de Tremelobaan op de grens van Keerbergen en Tremelo werd een tent geplaatst omheen het slachtoffer

Op 9 april 2022 was René Verstraeten (69) onderweg van zijn favoriete bakker in Keerbergen naar huis. Op de Tremelobaan op de grens van Tremelo met Keerbergen werd hij op zijn brommer aangereden door Raf G. (23) uit Tremelo die reed zowel onder invloed van drugs als alcohol.

De politierechter veroordeelde de twintiger tot twaalf maanden cel, waarvan negen met uitstel. Het rijverbod van achttien maanden werd voor zes maanden met uitstel opgelegd. Hij moet vier examens afleggen vooraleer hij weer mag rijden. Daarbuiten kreeg hij 3.200 euro boete, aan de nabestaanden moet hij 117.000 euro schadevergoeding betalen, aldus HLN.

“Onze levens zijn verwoest”, verklaarde de dochter van het slachtoffer. De beklaagde excuseerde zich op de vorige zitting, maar minimaliseerde de aanwezigheid van drugs in zijn bloed, dit ondanks het gegeven dat hij positief testte aan drie soorten drugs.

De rechter hield rekening met zijn onbestaand strafverleden en zijn schuldinzicht, maar ook met de zware gevolgen van de klap, het onherstelbaar leed en verdriet voor de nabestaanden door hem aangebracht en ook vooral dat hij de keuze had gemaakt om onder invloed van alcohol en verdovende middelen te rijden.

Lees meer over