Ecowerf geeft vanaf 1 september compost weg

ecowerf
Het najaar is de ideale periode om compost in de tuin te verwerken. Daarom organiseert EcoWerf in samenwerking met Vlaco, van 1 september tot en met 31 oktober 2021 een compostactie op alle EcoWerf-recyclageparken en het recyclagepark van Bierbeek. Inwoners die 3 zakken compost van 40 liter aankopen, krijgen er 1 zak compost gratis bovenop. Bij elke compostaankoop schenken EcoWerf en Vlaco bovendien een paar tuinhandschoenen.

In de herfst en vroege winter geeft compost de ideale onderhoudsbeurt aan de tuin. Compost is immers geen meststof, maar een bodemverbeteraar en kan dus perfect in het najaar gebruikt worden. De compost wordt door de bodemdiertjes mee in de bodem verwerkt en verrijkt zo de bodem gedurende de wintermaanden. Rond struiken en fruitbomen, in de borders en in de moestuin, beschermt een laagje compost de bodem tegen de koude. Het zorgt ook voor een extra voorraad organische stof. Door in het najaar een dun laagje compost aan te brengen op het gazon, leg je de basis voor een groene grasmat in de zomer.

EcoWerf verwerkt in haar composteringsinstallatie te Leuven gft en ander organisch afval tot compost. In 2020 zette EcoWerf 50.475 ton organisch afval om in 20.190 ton waardevolle compost. De afzet ervan loopt zeer goed: 40% wordt door particulieren afgehaald en gebruikt in de sier- en moestuin; 60 % gaat naar land- en tuinbouw. Wie duurzame gft-compost van EcoWerf gebruik, realiseert een voetafdrukvermindering en sluit de kringloop. Compost is een 100% natuurlijke product. Gft-compost van EcoWerf is goedgekeurd met het Vlaco-kwaliteitslabel: het is gegarandeerd stabiel, gehygiëniseerd en humusrijk.

Deze compostactie loopt in samenwerking met Vlaco van 1 september tot en met 31 oktober 2021. Meer info: www.ecowerf.be of www.vlaco.be. EcoWerf en Vlaco willen door deze actie de voordelen van het gebruik van compost onder de aandacht brengen.

Lees meer over