Drie weekends rijden er geen treinen tussen Leuven en Landen

Tivolibrug afgesloten door instortingsgevaar
Tijdens de weekends van 13 tot en met 28 november vernieuwt spoornetbeheerder Infrabel de bovenleiding tussen Tienen en Vertrijk. Daardoor kunnen er tijdens deze weekends geen treinen rijden tussen Leuven en Landen. Om de hinder voor de reiziger zoveel mogelijk te beperken, legt de NMBS vervangende bussen in en worden een aantal treinen omgeleid. 

Zowel de bovenleidingspalen, balken, draden, kabels en schakelaars worden aangepakt en daarnaast worden er onderhoudswerken uitgevoerd aan de sporen, wissels en spoorbermen. 

Infrabel werkt tegelijk aan de modernisering van de seininrichting op de spoorlijn.

Aangepaste treindienst

Tijdens de weekends van 13-14, 20-21 en 27-28 november zullen er geen treinen rijden tussen Leuven en Landen. Daarom zet de NMBS vervangende bussen in die stoppen aan de stations van Leuven, Vertrijk, Tienen, Ezemaal, Neerwinden en Landen.

De IC-treinen, tussen Blankenberge en Genk, worden omgeleid tussen Leuven en Landen en deze treinen rijden ook niet tussen Hasselt en Genk. Reizigers die van en naar Kiewit, Bokrijk en Genk moeten, kunnen in Hasselt overstappen op een andere trein.

Meer informatie vind je op de website van de NMBS. Daar kan je ook een online reisplanner gebruiken die rekening houdt met de aangepaste treindienst en je meteen ook de vertrektijden van de vervangende bussen toont. 

Lees meer over