Dodelijk ongeval in Tremelo: beroep van dronken doodrijder verworpen, straf behouden

Putsebaan Keerbergen

Drie jaar geleden veroorzaakte Marc I. (64) uit Tremelo een fataal verkeersongeval waarbij zijn vrouw om het leven kwam. De bestuurder was onder invloed van alcohol toen zijn voertuig van de weg raakte. Ook in beroep blijft zijn straf gehandhaafd, zo meldt HNB.

Op 14 juni 2021 gebeurde er een tragisch ongeluk in Tremelo. Marc I., samen met zijn vrouw en vrienden, begon de dag met een aperitief in het Vennepark en vervolgde met een diner in een restaurant in Haacht. Omdat ze met vrienden naar het etentje waren gekomen, bracht hun dochter hen later terug naar het Vennepark, waar hun Mercedes cabrio geparkeerd stond. Rond kwart voor twee 's nachts vertrokken Marc I. en zijn vrouw naar huis. Op de Putsebaan in Keerbergen verloor de man de controle over het voertuig, vermoedelijk door een stuurfout. Hij botste tegen een 'varkensrug' en daarna tegen een betonnen verlichtingspaal, die omviel en zijn vrouw dodelijk verwondde.

Uit onderzoek bleek dat Marc I. met een snelheid van ongeveer 103 kilometer per uur reed op een weg waar de maximumsnelheid 70 kilometer per uur was. Een ademtest toonde aan dat hij 1,43 promille alcohol in zijn bloed had, ondanks zijn bewering dat hij slechts drie glazen wijn en één glas cava had gedronken. 

Eind 2022 werd Marc I. veroordeeld voor onopzettelijke doodslag. Hij kreeg een rijverbod van anderhalf jaar, drie maanden celstraf en een boete van 4.400 euro. 
Hij ging echter in beroep tegen dit vonnis, met het argument dat het verlies van zijn vrouw al de zwaarste straf was die hij kon krijgen. Zijn advocaat benadrukte dat de beklaagde dagelijks worstelt met de herinnering aan het incident.

Ondanks de bewezen hoge snelheid en alcoholintoxicatie, zocht Marc I. vrijspraak. Zijn verdediging legde de schuld bij de 'varkensrug' op de weg en beweerde dat zonder deze hindernis het ongeval niet zou zijn gebeurd. De rechtbank wees dit argument af, waardoor de eerder opgelegde straf definitief werd bevestigd.

Lees meer over