Dit vinden jullie van Leuven Actueel

15 maart 2021 | 13u04 | Gepost door redactie
enquête
De voorbije weken lanceerden we een enquête waarin we polsten naar jullie mening: hoe beoordelen jullie leuvenactueel.be? Zo wilden we vooral te weten komen welke aanpassingen we aan onze website kunnen doen om deze nog aangenamer te maken voor onze lezers. De algemene teneur was positief.

In totaal namen 257 personen deel aan de enquête. Daarvoor willen we eerst en vooral alle deelnemers van harte bedanken. Wat opviel, was dat onze lezers - uiteraard - vooral uit de Leuvense regio komen, maar ook een aanzienlijk deel komt uit het Hageland. Dat bewijst dat Leuven zijn functie van centrumstad blijft waarmaken.

Facebook en app

De meeste deelnemers gaven aan wekelijks naar de website te surfen, de site heel overzichtelijk te vinden en vooral geïnteresseerd te zijn in nieuws uit de eigen gemeente. De top drie van de meest gelezen berichten bestaat uit openbare werken, politiek en politienieuws.

Opvallend is dat nog steeds 42 procent van de ondervraagden de Facebookpagina van Leuven Actueel niet kent. Ook 37,7 procent heeft geen weet van de speciale app die we vorig jaar hebben gelanceerd. Bij deze: zoek ze allebei eens op en laat je verrassen!

Tips

Wij wilden ook graag weten hoe we onze website kunnen verbeteren. Veel deelnemers vinden hem prima zoals hij is, wat onze redactie natuurlijk apprecieert. Toch kwamen er ook heel wat leuke en nuttige tips binnen. Zo pleiten veel lezers voor meer aankondigingen van activiteiten, meer nieuws uit de rand rond Leuven, lezersbrieven, recepten, beautytips, verkeersinfo, … Uiteraard bekijken wij alle voorstellen en wegen we af welke passen binnen het concept van onze nieuwssite.

Winnaar

Zoals beloofd schenken we ook een designlamp van Fermob weg aan een van de deelnemers aan de enquête. Een onschuldige hand heeft Marijke Marcelis uitgekozen tot winnaar. Zij ontvangt van ons een mailtje.

Lees meer over