Dit besliste het overlegcomité

17 november 2021 | 19u02 | Gepost door annpeeters
mondmasker
Woensdagavond kwam het overlegcomité vervroegd bijeen omdat er bijzonder veel besmettingen zijn in ons land.

Omdat de coronakaart in ons land opnieuw helemaal rood kleurt, dringen nieuwe maatregelen zich op. Deze zijn zeer breed genomen, iedereen zal zijn verantwoordelijkheid moeten nemen. 

Ten eerste moeten we onze contacten beperken en elkaar bij voorkeur buiten ontmoeten. Verder houden we anderhalve meter afstand en dragen we een mondmasker. De mondmaskerplicht geldt nu voor iedereen vanaf 10 jaar. 

Ventilatie van de binnenruimtes moet opgevolgd worden, er wordt gevraagd om co2-meters te plaatsen op de werkplek en in de scholen, waar veel mensen samenkomen.

Een Covid Safe Ticket Plus wordt ingevoerd, dat is een CST plus een mondmasker. Dit geldt zowel voor publieke als voor privé-evenementen vanaf 50 mensen binnen en 100 mensen buiten. In cafés en restaurants is het mondmasker opnieuw verplicht: als we binnenkomen, rondlopen en naar het toilet gaan. Als je neerzit, mag het mondmasker wel af. Deze maatregel komt bovenop het Covid Safe Ticket, dat verplicht blijft.

In discotheken en op grote feesten waar gedanst wordt, trouwfeesten bijvoorbeeld, is ook een mondmasker verplicht. Hier kunnen de organisatoren of de discotheekuitbaters er wel voor kiezen om mensen een sneltest te laten doen, alvorens ze binnen te laten. Ook voor muziekoptredens is het dragen van een mondmasker verplicht. 

Tot 13 december 2021 wordt 4 dagen per week telewerk verplicht, daarna 3 dagen per week.

Er wordt gewerkt aan een  boosterprik voor iedereen.

Lees meer over