Definitieve herstelling lokale opstuwing E314 start op 21 augustus

20 augustus 2020 | 12u17 | Gepost door annpeeters
Vanaf 25 mei asfalteringswerken op de Diestsesteenweg in Kessel-Lo
Vrijdag 21 augustus vanaf 9 uur start de eerste fase van de lokale herstelling van de linker- en rechterrijstrook op de E314, een tweetal kilometer na het op en afrittencomplex (nr 22) van Aarschot. De werken worden opgesplitst in twee opeenvolgende weekends om de hinder zoveel mogelijk te beperken. Het Vlaams Verkeerscentrum verwacht vooral voor de eerste fase dit weekend ter hoogte van de werfzone aanzienlijke hinder.

Op woensdagavond 12 augustus, tijdens de hittegolf, ontstond er een kleine opstuwing van beide rijstroken richting Lummen op de E314, een tweetal kilometer na het op- en afrittencomplex van Aarschot (nr 22).  Dezelfde avond werd het wegdek door een aannemer voorlopig hersteld om de veiligheid van de weggebruiker te garanderen en de snelweg zo snel mogelijk weer vrij te krijgen. 
 

Werken in twee weekends voor minder hinder

De aannemer zal het stuk beton uitzagen, nieuwe wapening in het wegdek aanbrengen en nieuwe beton storten. Dat beton heeft tijd nodig om uit te harden. Nadien wordt de werfzone met nieuwe asfalt overlaagd. 

  • Fase 1 vrijdag 21/08 - maandag 24/08: 

De aannemer werkt na de ochtendspits vanaf 9u aan de definitieve herstelling van de linker- en de rechter rijstrook. Het verkeer wordt tijdelijk over de pechstrook geleid. De eerste fase wordt maandag 24 augustus voor de avondspits afgerond.

  • Fase 2 vrijdag 28/08 - maandag 31/08:

In deze tweede fase vanaf vrijdagochtend 9u na de ochtendspits wordt de pechstrook afgesloten voor verkeer. Weggebruikers kunnen over de versmalde linker- en de rechterrijstrook verder rijden. Op maandag 31 augustus is de snelweg voor de start van de avondspits weer open voor verkeer.

Verhoogde waakzaamheid tijdens warme perioden

Wegen en Verkeer en het Vlaams Verkeerscentrum zijn tijdens hittegolven extra waakzaam. Wegentoezichters grijpen meteen in wanneer een incident gemeld wordt. Indien de weggebruiker iets gevaarlijks ziet, mag die onmiddellijk de politie verwittigen. 

Lees meer over