De opbouw en afbraak van het vaccinatiecentrum van Rotselaar

11 november 2021 | 16u44 | Gepost door connyjuste@yahoo.com
vaccinatiecentrum pop up
Om zo efficiënt mogelijk te werken en de kosten zo laag mogelijk te houden wordt er in het vaccinatiecentrum van Rotselaar maandelijks slechts op een aantal dagen gevaccineerd.  De gekende zaal zal op die dagen in een pop-up setting werken die telkens op- en afgebouwd wordt. Zo kunnen verenigingen en particulieren opnieuw van de zaal gebruik maken.

Vaccinatiegraad van 96%

In totaal werden er in het vaccinatiecentrum in Rotselaar in de eerste fase 62.598 vaccins geprikt door 452 verschillende vrijwilligers. “In het medische luik van de campagne werden er 6.113 uren gewerkt”, aldus de voorzitter van de Eerstelijnszone Noord, Werner Van Nuffelen. “We mogen dan ook van een groot succes spreken. Ik ben bijzonder trots op ons hele team van vrijwilligers, medewerkers, de Eerstelijnszone Leuven Noord en onze gemeentebesturen voor hun inzet. Zonder de grote vaccinatiebereidheid van onze inwoners konden we dit mooie resultaat niet neerzetten, we staan mee aan de top in Vlaanderen en wil daarvoor ook onze inwoners nog eens extra bedanken.”

Tweede faze

Afgelopen woensdag werd er opnieuw gevaccineerd in het vaccinatiecentrum, al gebeurde dit in een andere setting. Zo werd de gekende setting afgebroken en werd in een beperktere ruimte opnieuw alles in gereedheid gebracht om opnieuw te vaccineren. “Het ziet er misschien anders, maar het zal nog steeds gebeuren met dezelfde service die de inwoners van ons kennen, een brede glimlach, vriendelijkheid en behulpzaamheid", aldus Van Nuffelen. 

Woensdag werden er eerste prikken aan 12-jarigen gegeven en kregen 65-plussers en mensen met een immuniteitsprobleem een derde prik. Nadien werd alles weer afgebroken, om in de week van 22 november weer alles op te bouwen.

“Met de feestdagen in het vooruitzicht hopen we op die manier nog snel een extra bescherming te geven aan zij die het meest kwetsbaar zijn.”, gaat hij verder. 

Nog een kans voor eerste en tweede prik

Inwoners die nog graag hun 1ste of 2de prik wensen blijven ook steeds welkom op de openingsdagen van het centrum. “Diegenen die nog niet gevaccineerd zijn kunnen altijd contact nemen met het centrum voor een afspraak”, aldus Van Nuffelen. “We hebben een aantal prikdagen ingepland zodat iedereen volgens hun interval met de voorgaande prik binnen de 14 dagen aan bod kunnen komen. De coronapas voor 12-jarigen gaat pas in vanaf 12 jaar en 2 maanden om hen voldoende tijd te geven om zich volledig te laten vaccineren na hun verjaardag.

“Alle vaccins die we nu plaatsen zijn Pfizervaccins, zowel voor de 1ste of 2 de prik alsook voor de 3de prik”, besluit hij. "Diegenen die nog graag een 1ste of 2 de prik willen komen halen kunnen via het callcentrum 016 15 12 12 of info@vaccinatierotselaar.be een afspraak maken.

vaccinatiecentrum rotselaar

Lees meer over