Dader gewapende overval op Spar veroordeeld tot 30 maanden cel met drie jaar uitstel

spar diest

De 27-jarige dader van een overval op een supermarkt in Diest werd woensdag door de correctionele rechtbank in Leuven veroordeeld tot 30 maanden gevangenisstraf met drie jaar uitstel en een boete van 8000 euro. Dat weet Belga.

B.A. pleegde op 5 september 2022 rond 20 uur een gewapende overval op een Spar in de Michel Theysstraat in Diest. Sinds zijn veertiende bepaalden heroïne en cocaïne het leven van de man. Om aan geld te komen besloot hij de winkel te overvallen.

Gewapend met een mes stapte hij naar een kassierster. Toen hij met zijn buit (380 euro) probeerde te vluchten kwam een winkelbediende tussen maar de man maakte met zijn mes dreigende bewegingen. Hij probeerde vervolgens op zijn fiets weg te geraken maar hij viel en liet de fiets met DNA-sporen achter. Op beelden was ook te zien dat hij 35 minuten voor de overval al aan de supermarkt aanwezig was. Toen hij, na een nieuwe diefstal, op 17 september werd opgepakt konden de speurders hem linken aan de overval op de Spar. 

B.A. bekende de feiten maar ontkende een medewerker bedreigd te hebben bij zijn vlucht. In de rechtbank zei hij spijt te hebben van zijn daad en bood hij zijn excuses aan de slachtoffers aan. Eerder, in 2018, werd hij ook al veroordeeld door de correctionele rechtbank in Hasselt tot twintig maanden cel voor een gewapende overval.

Lees meer over