Coronamaatregelen verstrengd: horeca vanaf maandag dicht

Coronamaatregelen nog te weinig bekend bij grote publiek
Vandaag heeft het Overlegcomité beslist om de coronamaatregelen in ons land stevig te verstrengen. Zo moeten alle restaurants en cafés vanaf maandag een maand lang dicht blijven en wordt er een avondklok ingevoerd.

De coronacijfers nemen de laatste dagen ook in ons land dramatische proporties aan. De Leuvense regio houdt voorlopig nog behoorlijk stand, maar hoe de cijfers er over enkele dagen uitzien, kan niemand voorspellen. Daarom besliste het Overlegcomité vandaag om de geldende maatregelen te verstrengen. Een overzicht:

- Alle cafés en restaurants moeten vanaf maandag voor een maand de deuren sluiten. Na twee weken volgt er een eerste evaluatie. Er komen wel ondersteunende maatregelen voor horecabazen.

- Er komt een avondklok: tussen middernacht en 5 uur 's ochtends mag niemand nog de straat op, tenzij voor noodzakelijke verplaatsingen.

- Gezinnen mogen vier personen thuis ontvangen en mogen nog maximum één nauw contact (het zogenaamde "knuffelcontact") hebben. 

- Evenementen mogen wel doorgaan, zij het met minder personen. 

- Thuiswerk wordt de regel vanaf maandag.

- Kerstmarkten mogen niet doorgaan, net als rommel- en wintermarkten. Dat betekent ook slecht nieuws voor de Leuvense Kerstmarkt.

- Nachtwinkels mogen maar tot 20 uur alcohol verkopen. 

- Koffietafels mogen, maar met maximum 40 personen.

Lees meer over