Cindy uit Keerbergen werd opgelicht toen ze een ticket voor Rock Werchter wilde overkopen: "Nog zeker 15 gedupeerden"

Cindy Vanhyfte
Cindy Vanhyfte uit Keerbergen was dringend op zoek naar een dagticket voor Rock Werchter. Via een berichtje in Facebookgroepen van Keerbergen en Tremelo kwam ze iemand op het spoor die haar tickets aanbood voor 100 euro, waar de normale dagprijs 110 euro bedraagt. Een gouden opportuniteit, leek het. Maar dat draaide even anders uit: Cindy werd het slachtoffer van oplichting en doet nu haar verhaal.

"Ik heb zondag een bericht op Facebook geplaatst dat ik nog een ticket zocht voor Rock Werchter op zaterdag 2 juli. Een jonge vrouw uit Wevelgem, Emilie Declercq, stuurde mij een bericht met de melding dat zij er nog twee had. Ik heb haar geantwoord dat dat juist iets te ver was om er om te komen en vroeg haar hoe zij in de Facebookgroepen van Tremelo of Keerbergen terecht was gekomen. Zij vertelde mij dat haar neef dat gezien had. Toen ik vroeg of ik via hem het ticket kon regelen zei ze dat die die ook in Wevelgem woonde", zo vertelt Cindy.

Uiteindelijk vroeg ze of ze 'Emilie' kon bellen. "Ze stuurde mij haar telefoonnummer en klonk als een West-Vlaamse. Ik vroeg haar enkele zaken en zei nadien dat ik haar vertrouwde. Ze had mij namelijk haar telefoonnummer gegeven, had een 'testje' gestuurd met haar e-mailadres en ik heb haar Facebookprofiel. Alles oké, zo leek het wel en dus stortte ik 100 euro. Maar ik heb geen kaart gekregen en nu reageert ze op niets meer: geen telefoontjes, geen berichten op Facebook, geen mails. En ik ben blijkbaar lang niet de enige waarbij 'Emilie' zo te werk is gegaan", zegt Cindy.

Als waarschuwing plaatste zij in enkele Facebookgroepen haar verhaal. "Een vijftiental mensen beweert dat ze hetzelfde hebben meegemaakt. Ook zij zijn in't zak gezet. Ze gaf mij haar rekeningnummer, telefoonnummer, adres, enzovoort. Maar alles is vals, want bij anderen geeft ze andere gegevens", klinkt het. Toch doet Cindy er alles aan om 'Emilie' hier niet mee te laten wegkomen. "Ik heb een afspraak met de politiezone Boortmeerbeek-Haacht-Keerbergen. Via een andere gedupeerde ben ik het telefoonnummer van haar stamcafé te weten gekomen. Daar had een advocaat ook al naar gebeld blijkbaar. Die heeft dan haar correcte adres doorgegeven, en dat is bevestigd door haar buurman. Ik heb ook gebeld met de wijkagent van Moorsele, en die wil gewoon alle meldingen doorgestuurd krijgen die verband hebben met haar. Bij mij gaat het 'maar' om 100 euro, maar ze heeft andere gedupeerden soms wel meer dan 500 euro afhandig gemaakt aangezien 'Emilie' ook valse combitickets heeft verkocht", zo geeft Cindy nog mee.

Cindy

Lees meer over