Cel- en werkstraffen voor 13 twintigers die zich voordoen als prostituees en foto’s van Sarah Puttemans gebruikten?

25 mei 2024 | 13u28 | Gepost door redactie
sarah en vikor

Voor 13 Gentse twintigers die maandenlang honderden mannen contacteerden via valse profielen met het voorstel tot seks werden cel- en werkstraffen gevraagd. Ze gingen aan de haal met het geld van hun slachtoffers.

Op de Gentse strafrechtbank mocht dit bonte gezelschap het komen uitleggen omdat ze honderden mannen uit heel Vlaanderen met een kluitje in het riet hadden gestuurd. Ze hadden hen wijsgemaakt dat ze een afspraakje met een escorte konden realiseren, zo wisten ze bij HLN. Om hun slachtoffers te overtuigen, werd gebruik gemaakt van foto’s van Sarah Puttemans (24), influencer en vriendin van Viktor Verhulst. Hun slachtoffer schreven veel geld over zonder iets te zien, dat geld werd gespendeerd aan luxeproducten en exotische reizen.

De dertien beklaagden, twaalf vrouwen en een man, werden in drie groepen opgedeeld. De eerste groep bestond uit de ‘kopstukken’ van de bende. De twee meisjes die actief contact hadden met de slachtoffers en hun geld afhandig maakten. De eerste beklaagde zou 159.000 euro buit hebben gemaakt, de tweede 44.000 euro. Het geld ging naar reizen Curaçao, Marbella en Marokko. E.B.O., een Volkswagen Golf en luxegoederen. Voor hen werd respectievelijk 40 en 30 maanden cel gevraagd, rekenin houdend met de tijd die ze al achter tralies doorbrachten.

Vijf beklaagden die een rol hadden als “geldezel” en vrouwen die slachtoffers veel geld kon afhandig maken hangt twee jaar cel boven het hoofd. Voor de pure “geldezels”, zes twintigers, werden werkstraffen tot 300 uur gevorderd.

De verdediging vroeg om mildheid en tussendoor deelde een advocaat van de oplichters een prik uit naar zowaar Sarah Puttemans die zich burgerlijke partij had gesteld in deze zaak.“Ik heb gehoord dat Puttemans zich hier burgerlijke partij heeft gesteld en dat ze op de perskar gesprongen is. Je moet maar durven. Het is door dergelijke profielen zoals die van haar waardoor meisjes verblind worden. Waar is de schade die zij opliep?”, klonk het nogal bot volgens HLN. De rechter kreeg het woord en vond hun gedrag enorm laakbaar en aangedreven door hebzucht. Vooral het gegeven dat ze mensen met een zware handicap en een zware mentale problematiek bestolen had en zelfs had afgedreigd werd haar niet in dank afgenomen. De hoofdbeklaagde beloofde haar best te doen om haar slachtoffers zo goed mogelijk te vergoeden.

Lees meer over