Café Tennis 82 sluit zijn deuren: Aarschot verliest zijn laatste tennisclub

Tc 82

Aangezien uitbater Johan Peeters ermee stopt en er geen overnemers te vinden waren, heeft de eigenaar besloten het terrein te verkopen.

Peeters had enige tijd geleden al aangegeven dat dit zijn laatste seizoen zou zijn. Aan het eind van 2024 sluit het café aan de Langdorpsesteenweg 153 definitief. Peeters vond het niet langer haalbaar om de uitbating van het complex te combineren met zijn voltijdse baan bij de CM. Tot april vorig jaar had hij nog hulp, maar sindsdien stond hij er alleen voor. "De lange werkdagen zijn niet vol te houden", zegt Peeters. "Om kwart over zes opstaan en het café soms tot half twee 's nachts openhouden, is niet doenbaar." 

Johan Peeters

In een dankbaar afscheid vertelt Peeters: "Gedurende negen jaar heb ik met heel veel plezier en enthousiasme jullie dorst gelest en jullie honger gestild. Ik heb veel memorabele momenten en dierbare herinneringen verzameld. Vrienden voor het leven gemaakt ook. Het is nu tijd voor andere dingen." Peeters, geboren en getogen in Aarschot, stond al vanaf zijn zestiende in de horeca. Hij kreeg de kans om Café Tennis 82 over te nemen via toenmalig schepen van Sport en Cultuur Herman Pelgrims (CD&V), die hem vertelde dat eigenaar Joeri Liekens een cafébaas zocht. 

"De andere clubs stopten om verschillende redenen", zegt Peeters. "TC Meetshoven op het industrieterrein stopte omdat ze daar zonevreemd waren, TC De Forest stopte vanwege problemen met de horeca-uitbating en TC Zavelhof is niet meer aangesloten bij de tennisbond en heeft maar één terrein. De dichtstbijzijnde clubs zijn nu onder andere te vinden in Wezemaal of Herselt. Het ledenaantal van onze club daalde ook aanzienlijk tijdens de coronaperiode. Voor de pandemie telde de club nog 180 leden, maar daarna haakten velen af, waardoor er nu nog maar 60 leden over zijn", zo eindigt Peeters ietwat nostalgisch. Het terrein gaat over in handen van een projectontwikkelaar, die het zal verkavelen tot vier woningen.

Lees meer over