BV's op vakantie in coronatijden: de vakantie van weerman Bram Verbruggen

Weerman Bram Verbruggen op vakantie in Oostenrijk.
Waar gaan de bekende figuren uit onze regio met vakantie? Die vraag stelden wij aan vijf BV's nu de coronamaatregelen ons toch al iets meer vrijheid geven. Wij gingen bij hen aankloppen en vroegen meteen ook naar hun vakantie-ervaringen vóór de coronacrisis. Vandaag is het de beurt aan weerman Bram Verbruggen uit Langdorp. Hij vertelt ons over zijn reizen vanuit de Oostenrijkse bergen.

Bram Verbruggen is een echte reisfanaat en heeft al heel wat van de wereld gezien. “Ik ben bijna op alle continenten al geweest en heb al heel wat landen bezocht”, zegt Bram. “Maar de laatste jaren is dat reizen wat minder geworden in vergelijking met vroeger.”

Bram wou van jongs af heel de wereld verkennen. Hij bezocht dan ook heel wat regionen op onze planeet. Zo trok hij zelfs een half jaar lang door Azië, gepakt met een zware rugzak. “Ik heb nu minder behoefte om de verre continenten te gaan bezoeken. De laatste jaren houd ik het vooral binnen Europa”, zegt Bram. “Je moet niet altijd naar de verre plekken gaan om mooie dingen te zien en van mooie landschappen te genieten. Zelfs in ons eigen land is er heel wat te beleven en te bewonderen. Dat hebben wij en wellicht vele anderen nu ook ontdekt door deze coronaperiode.”

Weerman Bram Verbruggen op vakantie in Oostenrijk.

Geen strandligger

Bram houdt niet van strandvakanties. Een dagje platte rust aan het strand lukt nog net, een langere periode houdt hij niet echt vol. “Ik hou van sportieve vakanties. Zo zit ik nu samen met mijn echtgenote Lien in de Oostenrijkse bergen, meer bepaald in het Zillertal. We stappen dagelijks zo’n 6 uren effectief in een uitje dat zo’n 9 uren duurt. Op dinsdag bereikten we 2.300 meter hoogte, op onze nationale feestdag hebben we daar nog een ferme klets bijgedaan”, zegt Bram. Dat is stevig maar toch wat minder zwaar dan wat Bram in het verleden al kon stappen. Zo beklom hij ooit de Kilimanjaro (5.895 meter hoog).

Fietsvakanties

Naast de jaarlijkse vakantie met zijn echtgenote gaat Bram ook graag op fietsvakantie. “Ik ben een groot liefhebber van fietsen. Thuis ga ik twee tot drie keer per week de fiets op om een stevige tocht te doen. Maar ik ga ook graag op echte fietsvakantie dat speciaal voor fietsliefhebbers wordt georganiseerd. Zo nam ik deel aan de rondrit door Spanje met dagelijks een rit van zo’n 150 kilometer en 2.500 hoogtemeters. Bij zo’n groep leer je, ook als je alleen vertrekt, heel gauw mensen kennen en dat is superleuk”, zegt Bram.

Weerman Bram Verbruggen op vakantie in Oostenrijk.

Columbussen

Bram plant niet veel op voorhand wat zijn reizen betreft. “We houden van ‘columbussen’. Zo hadden we voor deze vakantie in Oostenrijk op voorhand niets geboekt. Dat was ook goed, want met die corona ben je nooit echt zeker van de omstandigheden ter plaatse. We hadden vooraf wel gekeken hoe het aanbod van logementen er uit zag in Duitsland en Oostenrijk. In Duitsland was dat zeer beperkt en daardoor ook zeer duur. In Oostenrijk was het dan weer net andersom.” Maar Bram laat ook niets aan het toeval over en het echtpaar had sowieso een tent bij moest het op de plaats van aankomst misgaan met de dag ervoor geboekte stek.

Verder ontspannen in eigen streek

Na hun weekje in Oostenrijk komt Bram terug naar zijn Langdorpse heuvel, waar ook zijn wijngaard inmiddels mooi aan het uitgroeien is. “Ik kreeg van collega Frank Deboosere, die onze werkkalenders plant, drie weken verlof. Die eerste week was een stapvakantie, de andere twee weken wordt klussen aan huis. Maar er zitten ook nog fietstochten aan te komen, zoals eentje van 200 kilometer naar Bouillon samen met een vriend.

Weerman Bram Verbruggen op vakantie in Oostenrijk.

Favoriete vakantieplek

Bram heeft niet echt een favoriete plek of een land dat hij absoluut nog wil bezoeken. “Ik ben graag in de natuur en kan genieten van mooie omgevingen. Die heb je overal en in vele verscheidenheden. Ik kan even goed genieten van het stappen of fietsen door onze regio’s als door Australië en Nieuw-Zeeland, waar ik ook al kon vertoeven.” Bram is nog wel op zoek naar een nieuwe sportieve uitdaging. “Ik beklom al de Mont Ventoux. Misschien moet ik mijn zinnen eens zetten op de Alpe d’huez of andere mythische toppen.”

Tekst: Dirk Van de Gaer.

Lees meer over