Burgemeester en restaurant De Brug trakteren op smoutebollen in Sint Bernardus

2 April 2020 | 13u45 | Gepost door redactie
Burgemeester en restaurant De Brug trakteren op smoutebollen in Sint Bernardus
Vrijdagnamiddag worden de werknemers en senioren van woonzorgcentrum Sint Bernardus in Bertem verrast door een traktatie van formaat. Restaurant De Brug in Bertem trakteert, in samenwerking met de gemeente, iedereen op verse smoutebollen. En meer nog. De burgemeester zelf staat mee achter het fornuis.
Het bericht Burgemeester en restaurant De Brug trakteren op smoutebollen in Sint Bernardus verscheen eerst op Leuven Actueel.

Een initiatief van de lokale economie

Uitbater Jan De Bie van Bertem Brug nam even geleden contact op met burgemeester Joël Vander Elst met het idee om een actie te ondernemen voor de zorg.  “Ik zit nog met heel wat grondstoffen die ik waarschijnlijk niet zal kunnen bewaren tot na de maatregelen, die kan ik beter besteden om de mensen in deze moeilijke periode nog een beetje te vermaken,” aldus Jan De Bie.

Positief onthaald

De burgemeester nam na deze vraag contact op met de directie van Sint Bernardus en kreeg onmiddellijk een positief antwoord. “Voor de meeste senioren is het verlaten van hun woning om de nodige zorgen te krijgen in het woonzorgcentrum al een moeilijk moment. Daar komt nu nog eens bovenop dat zij in deze periode volledig afgesloten zijn van familie en vrienden. Acties als deze zorgen ervoor dat deze senioren nu even hun gedachten kunnen verzetten. Zolang de nodige gezondheids- en veiligheidsperimeters worden nageleefd, zal ik elk initiatief dat onze ouderen ten goede komt, ondersteunen,” zegt Joël Vander Elst.

 Speciale voorwaarde

“Alle bewoners en het voltallige personeel worden getrakteerd op smoutebollen en muziek. Vrijdagnamiddag 3 april vanaf 13.30 uur zullen we in een tent aan het woonzorgcentrum smoutebollen bakken. Alle maatregelen met betrekking tot Covid-19 zullen minutieus opgevolgd worden.  Een doorgeefsysteem zal ervoor zorgen dat alle risico’s op besmettingen uitgesloten worden,” zegt Joël Vander Elst. De enige voorwaarde die Jan de Bie stelde was dat de burgemeester zelf ook mee achter het fornuis zou staan. Die uitdaging nam de burgemeester uiteraard met veel plezier aan.

Het bericht Burgemeester en restaurant De Brug trakteren op smoutebollen in Sint Bernardus verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over