Boeren protesteren opnieuw en blokkeren de weg aan Kampenhout-Sas, ook acties in Boutersem

Boerenprotest
Het boerenprotest in onze regio is duidelijk niet voorbij. Zoals gepland hebben de boeren het kruispunt aan Kampenhout-Sas geblokkeerd. Ook aan het op-en afrittencomplex aan de E40 in Boutersem wordt actie gevoerd.

Via Winksele-Delle werd er in colonne naar de rotonde aan Kampenhout-Sas gereden. Ook aan het op-en afrittencomplex aan de E40 in Boutersem werd actie gevoerd door boeren uit Boutersem en Bierbeek. In een ludieke actie gaven ze de autobestuurders appels mee. Gisteren zorgde het boerenprotest ook al voor veel hinder in en rond het Leuvense. Morgen staat er dan weer protest gepland in Bekkevoort en op de E40 richting Lummen.

"De boeren worden geconfronteerd met hoge kostprijzen voor hun meststoffen, pesticides en energie. En ze krijgen lage prijzen voor hun eigen producten", zegt Erik Mathijs, voedseleconoom aan de KU Leuven, daarover. "Die kostprijzen zijn voor alle Europese boeren. Daarom is er protest in verschillende landen in Europa", zo duidt hij. Daarnaast kaarten de boeren ook de enorme administratieve rompslomp aan.

Boerenprotest
Video file
Jessica P

Lees meer over