BOB-campagne tot 30 januari moet mensenlevens redden

Alcohol in het verkeer

In de eerste 9 maanden van dit jaar gebeurden er 3138 ongevallen met een bestuurder onder invloed van alcohol. Dat is het hoogste aantal sinds 2016. Het blijft nodig om te sensibiliseren én te controleren voor rijden onder invloed van alcohol.

Daarom is de BOB-campagne deze eindejaarsperiode weer trouw op post met deze keer als slogan ‘BOB beschermt levens’. BOB zorgt namelijk niet alleen voor zichzelf, de andere inzittenden, maar zeker ook voor alle andere weggebruikers onderweg. Een campagnespot met als leidraad de song ‘It’s My Life’ van Dr. Alban en een affichagecampagne zullen de boodschap van Vias institute, vzw Belgische Brouwers en Assuralia verspreiden. De lokale en federale politie voeren in heel het land extra controles uit vanaf vrijdag 25 november tot 30 januari.

Na twee coronajaren met veel beperkingen komt het fenomeen van drinken en rijden terug vaker voor. Er waren natuurlijk terug onnoemelijk veel festivals, familiefeesten en andere evenementen waar mensen in de verleiding kwamen om te drinken en te rijden.

In het eerste halfjaar van 2022 liepen ook al 22.779 bestuurders tegen de lamp bij een controle door de lokale of federale politie. Dat zijn er 126 per dag. Hun rijbewijs werd minstens voor een aantal uren ingetrokken. Vaak krijgen ze flinke straffen die afhankelijk van de alcoholintoxicatie kunnen gaan van een boete van 179 tot 16.000 euro, het verplicht installeren van een alcoholslot tot een rijverbod van 5 jaar.

Nieuwe campagne: ‘BOB beschermt levens’.

BOB brengt al meer dan 25 jaar niet alleen zichzelf en de andere passagiers veilig naar huis, maar zorgt door zijn positief gedrag er ook voor dat geen enkele andere weggebruiker in gevaar komt. De campagneslogan die Vias institute, vzw Belgische Brouwers en Assuralia dit jaar uitdragen is daarom ‘BOB beschermt levens’.

Redenen genoeg om ook in onze politiezone extra in te zetten op deze BOB-campagne. Naast gerichte alcoholcontroles zal elke politieploeg op het terrein gedurende deze periode dagelijks individuele controles doen van bestuurders op elke mogelijke locatie.

BOB redt levens BOB-campagne

Lees meer over