Bende krijgt van Leuvense rechter 24 tot 30 maanden celstraf opgelegd voor diefstallen in Leuvense en het Hageland

Bommelding rechtbank

Een bende van vijf jongeren kreeg van de Leuvense rechter celstraffen van 24 tot 30 maanden voor een waslijst aan diefstallen in het Leuvense, Aarschot, Tienen en Landen. Het gaat om dertien feiten waarbij er zowel goedkopere als duurdere spullen werden gestolen, gaande van sokken tot een iPhone14. Dat weet HNB.

Lamine M., Moncef R., Abdenur B, Bilal B. en Mouhamed B.moesten  enkele weken geleden verschijnen voor de Leuvense correctionele rechtbank. Hen werd diefstallen, bezit van drugs, verboden wapenbezit, weerspannigheid aan de politie en het vormen van een criminele organisatie ten laste gelegd. 

Het zou gaan om dertien feiten, waaronder vier inbraken. Volgens het vonnis zouden de jongeren, volgens HNB, in een kraakpand in Kessel-Lo hebben verbleven en zouden de diefstallen deel hebben uitgemaakt van hun overlevingsstrategie en vanuit hun verblijfplaats namen ze de trein naar Aarschot, Tienen en Leuven om er in te breken. 

De daders hadden het zowel gemunt op goedkope items maar ook duurdere. Zo ontvreemden ze, onder ander, een iPhone14 maar een andere werd dan weer betrapt op het stelen van kousen in een Carrefour. 

De verdachten hadden geen vaste verblijfplaats in ons land en daarom zaten ze, tot hun proces, in voorhechtenis. Ze kregen nu allemaal een effectieve celstraf en moeten ook een boete van 800 euro per persoon betalen. 

Lamin M. kreeg een celstraf van 24 maanden, Moncef R., Abdenur B, Bilal B. moeten 26 maanden naar de cel. De zwaarste straf werd uitgesproken voor Mouhamed B die 30 maanden celstraf kreeg.

Lees meer over