Begrafenis loopt mis in Tienen: graf werd niet gedolven, lichaam terug meegenomen

15 April 2024 | 13u01 | Gepost door redactie
Begraafplaats aan de Aarschotsesteenweg

Op een kerkhof in Tienen vond er het voorbije weekend een begrafenis plaats. Eenmaal ter plaatse bleek dat een graf niet gedolven werd, waardoor de overleden persoon in kwestie dus niet begraven kon worden. Het lichaam werd terug meegenomen door de begrafenisondernemer.
 

Doordat er zogezegd een graafmachine stuk was gegaan, konden familie en vrienden geen afscheid nemen en de overledene niet haar laatste rustplaats vinden. Burgemeester Katrien Partyka (Team Tienen) betreurt het hele voorval en zegt dat de kapotte graafmachine niet de oorzaak is.

“Alles is correct verlopen in de procedure tussen begrafenisondernemer, stad en grafdelvers. Jammer genoeg is er blijkbaar een mail blijven hangen in het systeem, waardoor een graf niet op tijd gedolven werd. Dit betreuren we uiteraard ten zeerste en we bieden onze verontschuldigingen aan aan de familie. We gaan bekijken hoe dit gebeurd is, maar de oorzaak was niet een graafmachine die stuk is. We hebben een reservemachine en in uiterste nood kunnen we dit ook manueel doen."

Lees meer over