Assisen in Leuven: 27 jaar cel voor Hasmiou 'Barry' Diallo na doodslag met tafelpoot

17 november 2023 | 18u28 | Gepost door redactie
Diallo

Op de vijfde en laatste procesdag op het Leuvense assisenhof omtrent het overlijden van Sofie Michiels (40) uit Testelt werd dader Hasmiou 'Barry' Diallo schuldig bevonden en hiervoor tot 27 jaar cel veroordeeld. De man uit Guinee origine zat al drie jaar in voorhechtenis.

Nadat de volksjury hem schuldig achtte aan doodslag, werd hij veroordeeld tot 27 jaal cel. Dat was exact de strafmaat die procureur-generaal De Cat enkele uren voordien had gevorderd.

De verdediging van dader Hasmiou 'Barry' Diallo legde zich neer bij de kwalificatie doodslag.  Als verzachtende omstandigheden bekeken ze het verleden dat hij uit zijn thuisland meedroeg. Hij wantrouwt mensen en zal niet snel nieuwe mensen aanspreken, hoorden ze bij HLN in de gerechtszaal. “Onze cliënt heeft oprechte spijt. Als hij de klok kon terugdraaien had hij dat geweld niet gebruikt. Zo fier als ik deze toga draag, kan ik zeggen dat hij veel spijt heeft. Ik heb hem in de gevangenis zien wenen”, besloot advocaat Fransis en zo noteerde HLN.

Diallo vroeg in zijn slotwoord nog vergiffenis aan de achttienjarige zoon van het slachtoffer. De volksjury veegde de argumenten grotendeels van tafel en dichtte hem 27 jaar celstraf toe. Over zes jaar kan man die al die tijd illegaal in ons land was om zijn vroegtijdige vrijlating vragen.

Lees meer over