Alle inwoners Glabbeek krijgen gratis mondmasker in hun brievenbus

17 April 2020 | 22u39 | Gepost door redactie
Alle inwoners Glabbeek krijgen gratis mondmasker in hun brievenbus
De gemeente Glabbeek bestelde intussen herbruikbare stoffen mondmaskers voor alle inwoners. Tussen 24 en 30 april krijgen alle inwoners een exemplaar in hun brievenbus. Leuvens burgemeester Ridouani laat weten dat ook stad Leuven op grote schaal mondmaskers ter beschikking zal stellen voor haar inwoners.
Het bericht Alle inwoners Glabbeek krijgen gratis mondmasker in hun brievenbus verscheen eerst op Leuven Actueel.

De stoffen mondmaskers zijn vervaardigd uit 2 lagen polyesterstof en moeten gewassen worden op 100° voor hergebruik. Het materiaal dat voor deze mondmaskers gebruikt wordt, is gecertificeerd voor direct contact met de menselijke huid en voldoet ook aan de REACH regelgeving. Bovendien hebben ze goede testwaarden voor het behalen van de EN14683 norm BFE (Bacterial Filtration Efficiency). Deze stoffen mondmaskers zorgen ervoor dat de lucht die in- en uitgeademd wordt gefilterd wordt, maar ook dat spatten van lichaamsvloeistoffen zoals slijmdeeltjes die via niezen of hoesten worden verspreid, tegengehouden worden.

Burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij): “Morgen gaan de gemeentediensten van start om per straat in kaart te brengen hoeveel personen er in elke woning in Glabbeek wonen zodat we de juiste aantallen huis-aan-huis kunnen bedelen. Deze bedeling wordt door de gemeentediensten gedaan tussen vrijdag 24 april en donderdag 30 april. Alle inwoners krijgen ook samen met de maskers een gebruikshandleiding aangeleverd, zodat ze juist gebruikt zullen worden. Ik wil wel benadrukken dat deze maskers aanbevolen worden door wetenschappers, maar geen absoluut beschermingsmiddel zijn en dat iedereen de afstandsregels en hygiënemaatregelen moet blijven toepassen. Deze mondmaskers zullen wel een belangrijke rol zullen gaan spelen in de versoepelingsstrategie in de strijd tegen het coronavirus.”

Het bericht Alle inwoners Glabbeek krijgen gratis mondmasker in hun brievenbus verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over