Alex Agnew reageert na afgeblazen optreden op Werchter: "Kon een Lotto Arena vullen, men verwachtte drie Sportpaleizen"

Foto: Comedyshows.

Op zaterdag 18 juni zou Alex Agnew als eerste komiek op de Werchterse weide optreden, alleszins dat was de bedoeling. Twee weken nadat dit nieuws bekend raakte, werd het alweer afgeblazen. De ticketverkoop viel tegen.

Voor het tweede seizoen van zijn podcast ‘Freek blijft slapen’ ging het VTM-nieuwsanker Freek Braeckman voor de slotaflevering van dit seizoen op bezoek bij stand-upcomedian Alex Agnew (49). Het ging over het afgelaste Werchter-optreden van de Antwerpse komiek, zo meldt HLN. “Ik was daar best slechtgezind over”, klonk het.

“Dat was blijkbaar geen goed idee. Ik val graag met de deur in huis, maar het gaat niet door”, reageerde Agnew. "Ik vroeg me af wat ik wou in het leven. Ik kon de eerste Vlaamse comedian solo op de Werchterwei zijn. Bij de verkoop was er sprake een goedgevulde Lotto Arena, maar ze verwachtten eerder drie Sportpaleizen. Ik wou nog wat wachten, maar Live Nation had een andere mening. Ik ben slechtgezind dat het niet doorging, niet omwille van het gegeven an sich maar omdat ik me heb laten overhalen door mijn management en Live Nation met Herman Schueremans. 'Misschien moet je dat eens doen', klonk het. Ik vond dat het in dit postpandemieperiode, waar we eigenlijk nog inzitten, geen goed moment was. Ik vroeg me af of het niet te groot of te veel was, maar zij waren ervan overtuigd toen dat het goed ging aflopen. Dat ze het zo vroeg afbliezen, getuigde van weinig strijdvaardigheid", stelt Agnew. Opmerkelijk: de show heette blijkbaar 'Wake me up when it’s over'.

Lees meer over