Agressie tegen personeel: openbaarvervoersbedrijven roepen op tot respect

bloed

Agressie tegen het personeel van De Lijn, de MIVB, NMBS en TEC is dagelijkse kost.

Geweld is totaal onaanvaardbaar voor de vier openbaarvervoersmaatschappijen. Die bundelen hun krachten in een nieuwe gezamenlijke campagne om het publiek te sensibiliseren, dit agressieve gedrag aan de kaak te stellen en iedereen op te roepen tot respect.

De werknemers van de vier operatoren staan ten dienste van de reizigers en de mobiliteit en verdienen het geenszins om tijdens hun werk het slachtoffer te worden van verbale of fysieke agressie. Toch worden er elke dag aanvallen op hen gepleegd. Het is een fenomeen dat al aan de kaak werd gesteld, maar dat helaas nog altijd toeneemt.

Daarom hebben De Lijn, de MIVB, NMBS en TEC besloten hun krachten te bundelen in een gezamenlijke campagne om dit gedrag aan de kaak te stellen, maar vooral om het publiek te sensibiliseren en op te roepen tot respect voor hun personeel. Aan de nieuwe campagne nemen twaalf medewerkers van De Lijn, de MIVB, NMBS en TEC deel. Ze zijn niet alleen bekwame professionals in hun dagelijks werk, maar ook in hun privéleven zijn ze iemands ouder, broer of zus, vriend(in), voetbaltrainer of zwemleraar... Ze hebben recht op respect voor wie ze zijn en wat ze doen, en toch zijn ze allemaal het slachtoffer geworden van verbale of fysieke agressie die hen niet onberoerd hebben gelaten.

Lees meer over