Afvalophaling in de regio ernstig verstoord door vakbondsactie

PMD-zakken
In de gemeenten Oud-Heverlee, Bierbeek, Huldenberg en Tienen zal de afvalophaling van morgen, dinsdag 31 mei, flink verstoord worden door de geplande stakingsactie van de vakbonden.

In Oud-Heverlee wordt de ophaling van papier en karton verplaatst naar woensdag 15 juni. De PMD-ophaling gaat niet door maar je kan de PMD-zak vanaf 31/05 wel brengen naar de container op de grote parking aan de Zoete Waters. Inwoners van Oud-Heverlee kunnen tot en met zaterdag 4 juni met de PMD-zak en het papier en karton ook gratis terecht op het recyclagepark.

In Bierbeek gaat de PMD-ophaling niet door, maar kan je de PMD-zak vanaf 31/05 wel brengen naar de container aan de Wijnenberg (naast de glasbollen, aan voetbal KHO Bierbeek in Bierbeek-centrum). Inwoners van Bierbeek kunnen met de PMD-zak ook gratis terecht op het recyclagepark in Korbeek-Lo.

In Huldenberg zal er ook geen PMD-ophaling zijn, maar inwoners van Huldenberg kunnen tot en met zaterdag 4 juni met de PMD-zak wel gratis terecht op het recyclagepark.

In Tienen gaat de ophaling van GFT in sector 2 gaat door zoals gepland op de afvalkalender. De ophaling van huisvuil in sector 2 wordt geschrapt.

Lees meer over