Aarschotse landbouwer (58) houdt bankkaart tegen schaamstreek jobstudente: "Moet ik hem hier insteken?"

Bankkaart

Bij het afrekenen hield een 58-jarige Aarschotse landbouwer zijn bankkaart tegen de schaamstreek van de 20-jarige jongedame met de vraag: “Moet ik hem hier insteken?”. Hij werd nu veroordeeld door de Leuvense rechtbank.

De dronken J.V.C. stapte op 8 maart 2023 binnen in Brasserie Kombinné in de Jan Van Ophemstraat in Aarschot. Daar gedroeg hij zich erg luidruchtig en zou seksueel getinte opmerkingen gemaakt hebben tegen de cafébazin en de jobstudente. De advocate van de jobstudente verklaarde dat haar cliënte erg aangedaan is door de gedragingen van de man. “Wat er die dag gebeurde, was erg traumatisch. Wanneer ze nu uitgaat met vriendinnen, voelt ze zich onzeker en onveilig”, zo voegt ze eraan toe.

“De advocaat van de landbouwer pleitte op de zitting dat er niet voldoende bewijs was dat V.C. de bankkaart effectief tegen de schaamstreek van de jobstudente had gehouden. Zijn cliënt werd nu toch veroordeeld tot een celstraf van zes maanden met uitstel, voor een periode van drie jaar. Ook moet hij de vrouw een schadevergoeding van 2.270 euro betalen”, zo meldt HNB. Er was ook een aanklacht voor seksisme, maar hiervoor werd V.C. vrijgesproken. Volgens de rechtbank stelde hij geen handeling die minachting zou uitdrukken vanwege geslacht.

 

Brasserie Kombinné

Lees meer over