Aannemer moet werken opnieuw inplannen door roekeloos gedrag bestuurder

21 januari 2020 | 07u40 | Gepost door redactie
Aannemer moet werken opnieuw inplannen door roekeloos gedrag bestuurder
Op het kruispunt van de Stationsstraat en de Leuvensesteenweg in Kortenberg, dat in augustus een onderhoudsbeurt kreeg, wordt begin 2020 een stuk van het nieuwe asfalt opnieuw aangelegd. Het gaat over het stuk waar het verkeer dat vanuit Leuven komt, de Stationsstraat rechts indraait. De reden waarom de werken in die zone opnieuw uitgevoerd moeten worden, is een incident met een roekeloze automobilist tijdens de werken.
Het bericht Aannemer moet werken opnieuw inplannen door roekeloos gedrag bestuurder verscheen eerst op Leuven Actueel.

Buurtbewoners of weggebruikers die regelmatig aan het kruispunt van de Stationsstraat passeren, zullen de laatste weken opgemerkt hebben dat een gedeelte van het recent heraangelegde asfalt in slechte staat verkeert.

Op 28 augustus voerde aannemer Soga werken uit op de Leuvensesteenweg (N2) in Kortenberg in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer, de beheerder van de steenweg. De aannemer zou op het kruispunt van de Leuvensesteenweg en de Stationsstraat het asfalt van het wegdek afschrapen en vervangen door een verse laag asfalt. Op het moment dat Soga het laatste stuk asfalt wilde aanbrengen liep het mis.

Een bestuurder die met zijn wagen van het station van Kortenberg kwam, negeerde de werfsignalisatie van Wegen en Verkeer en reed ook nog eens over de voet van een medewerker van Soga. Daarna pleegde hij vluchtmisdrijf. De medewerker werd afgevoerd door een ambulance en de politie werd erbij geroepen.

Na het oponthoud werkten de arbeiders de klus af, hoewel ze aangeslagen waren door het incident met de agressieve bestuurder. Vrij snel na de werken bleek ook dat er in de bewuste zone die ze op het einde van de dag afgewerkt hadden, oneffenheden in het wegdek verschenen. Dat heeft te maken met de verloren tijd door het incident. Het asfalt was te veel afgekoeld en daardoor onvoldoende verdicht. Wegen en Verkeer zal de herstelling niet betalen. De aannemer heeft klacht ingediend tegen de bestuurder.

De herstelling gebeurt in de huidige planning in de loop van de Krokusvakantie, zodra de temperaturen dat toelaten.

Het bericht Aannemer moet werken opnieuw inplannen door roekeloos gedrag bestuurder verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over