Aangekondigd slecht weer gooit roet in het eten voor Buitenspeeldag, dit zijn de alternatieven

buitenspeeldag

Het aangekondigde slechte weer gooit ook in het Leuvense en in het Hageland roet in het eten. In heel wat steden en gemeente wordt de Buitenspeeldag van woensdag 17 april uitgesteld en/of vervangen door een Binnenspeeldag. We geven u graag een overzicht.

In Diest wordt het event niet geannuleerd maar gaat de speeldag door in Sporthal De Prins (Nijverheidslaan 14A) van 12 tot 17 uur. “Alles blijft aanwezig voor een nodige portie avontuur. Aleen de geplande prikkelarme zone kunnen we niet aanbieden, net als de voorziene ijsjes”, luidt het bij de initiatiefnemers.

Leuven verplaatst de Buitenspeeldag dan weer naar woensdag 5 juni en Holsbeek naar 15 mei. In Bertem gaat het feestje wel door maar dan in de sportzaal van Leefdaal. 

Ook in Tielt-Winge wordt het event verplaatst naar de Sporthal Solleveld waar een altternatief binnenprogramma voorzien wordt. “We zorgen voor leuke binnenactiviteiten zoals plaktattoos, snoepsaté, kleurplaten, verschillende spelletjes en een springkasteel. Uiteraard mag je ook op de buitenterreinen aan de sporthal komen spelen. De cafetaria van de sporthal is ook open.”

Ook in Het Balanske, een centrum dat in de eerste plaats een plek wil zijn waar ouders met een kind met een beperking steun vinden en ook deelneemt aan de Buitenspeeldag, gaat het event binnen door maar deels ook buiten. “We hebben leuke binnenactiviteiten zoals glittertattoos, schmink, XL-spelen en een circuskoffer. Ben je graag buiten, met of zonder zon? Dan kan je in onze snoezeltuin ravotten. Leef je uit met de steps en fietsjes of op de trampoline. Je kan er ook tot rust komen in de Wilgenhut en we hebben een rolstoelschommel”, luidt het daar.

In Begijnendijk verhuizen de kinderen eveneens naar een binnenlocatie. “Door de slechte weersvoorspellingen is het helaas niet mogelijk om in het Bieheidebos een leuke en veilige Buitenspeeldag te organiseren. Daarom voorziet de dienst vrije tijd, i.s.m. Ferm, een alternatief programma in en rond GBS De Puzzel. Afspraak vanaf 13.30 uur.”

Ook Aarschot kiest ervoor om het event niet te annuleren en organiseert een alternatief indoor in de Stadsfeestzaal, de sporthal, de school in Wolfsdonk en de chiro in Rillaar.

Lees verder onder de foto.

buitenspeeldag
Elders gaat feestje niet door en wordt event verplaatst

Elders wordt speeldag uitgesteld

Glabbeek, Kortenaken en Geetbets stellen de Buitenspeeldag dan weer uit, respectievelijk naar 22 mei, 15 mei en 8 mei. In Kortenaken verschuift het event naar Speelgroen Velpezicht in Hoeleden. Ook die van Tienen verschuift naar 8 mei en aan het concept wordt niets gewijzigd.

Die van Zoutleeuw verhuist naar 1 mei. “Naast het bestaande programma voor kinderen die dag voorzien we dan ook nog extra springkastelen”, zegt burgemeester Guy Dumst. 

Lees meer over