252.000 spaakreflectoren voor leerlingen

19 november 2022 | 11u08 | Gepost door annpeeters
school
De provincie Vlaams-Brabant verdeelt de komende maanden 252.000 spaakreflectoren en 5.000 fietslampjes voor de campagne ‘Fietslicht aan en gaan’. 

​De fietslichtencampagne verloopt in samenwerking met secundaire scholen en politiezones in de provincie. 66 secundaire scholen bestelden een pakket waarmee ze een controle aan de schoolpoort kunnen organiseren. 18 politiezones gaan de komende maanden controles uitvoeren op fietsverlichting. De provincie verdeelt 2.880 lampjes aan de politiezones om de actie te ondersteunen. De combinatie van sensibilisering en handhaving vergroot het effect van de fietslichtcampagne.
​​
​“Op die manier sensibiliseren we meer dan 33.000 jongeren”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit. “Elke fietser krijgt een setje spaakreflectoren en een controlekaart. Fietsers met een defecte of haast onzichtbare fietsverlichting geraken veilig thuis met een set lampjes. Ze zullen gevraagd worden hun fietslicht zo snel mogelijk te herstellen en nadien de lampjes terug in te leveren.”

De politiezones steunen het initiatief van de provincie Vlaams-Brabant.

"We zien met lede ogen dat massaal veel fietsers rijden zonder of met ondermaatse fietsverlichting. We vermoeden dat deze fietsers denken dat als zij alles zien dit omgekeerd ook zo is. Hetgeen helaas absoluut niet het geval is. Daarom zetten we zoveel mogelijk in op sensibiliseren en controleren", zegt Fred Scrayen, commissaris en perswoordvoerder van PZ AMOW.

 

Lees meer over